Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera mat - Ej kritik

Tårta med sockersyrener

2014-02-05 14:14 #0 av: skogstossan

Nu är jag verkligen på gång med mitt företag. FA-skattsedeln är godkänd och den nya hemsidan är i princip färdig. Det enda som fattas mig är lokal, vilket jag jobbar på för fullt med. 

Hemsidan är gjord av en tjej jag träffat via Foto i Fokus. Här är hennes profil och hemsida: http://annaattlid.se/ http://www.ifokus.se/users/4d7122eeb9cb4620e903f419-attlid och här kan man besöka min nya hemsida: linavebercake.se. 

Mitt i detta företagskaos var jag tvungen att göra lite sockerblommor och dekorera en frigolittårta. Jag kände mig som en dålig människa som gjorde det istället för att ta itu med andra viktiga grejer. Men så kom jag på att det är ju faktiskt något som numer ingår i mitt jobb och man kan se tårtan som en reklampelare inför den kommande bröllopssäsongen. 


Anmäl
2014-02-05 14:15 #1 av: skogstossan

Och här kommer en närbild på sockersyrenkvist! 

Anmäl
2014-02-05 15:20 #2 av: bgtommyalm

Ett stort och uppriktigt lycka till!

Önskar dig en bra dag.    Tror mer på kunskap än på prylar!

Medarbetare på Modellfoto i Fokus

Anmäl
2014-02-05 16:11 #3 av: MagArne

#1 Va? Är blad och syrenblomma gjord av socker?
Helt otroligt i så fall Tummen upp

Anmäl
2014-02-05 16:37 #4 av: skogstossan

Tack så mycket bgtommyalm!

MagArne! Jajjemensan, det är sockerblommor. Dock räknas dom inte som livsmedel då jag bundit dom med floristejp- och tråd. Det är alltså bara till för att dekoreras med. 

Anmäl
2014-02-05 22:14 #5 av: Paltn

helt galet realistiska blommor!  WOW!

Anmäl
2014-02-06 07:06 #6 av: JNN


Fina bilder, och lycka till med ditt företag skogstossan, det kommer nog att bli bra!Tummen upp

Hoppas du bidrar med nån bild här också i fortsättningen och frestar oss sötsugna!Ler

Anmäl
2014-02-06 07:42 #7 av: [malkins]


Grattis och lycka till!

Anmäl
2014-02-06 08:29 #8 av: JazzBass

Grattis till företaget och önskar all lycka till! Glad

Sidan ser väldigt proffsig ut. Några utvecklingsförslag bara:

"Portfolio" känns kanske inte som rätt ordval. Även om bilderna är sjukt bra och proffsiga så tänker jag att det är bilderna snarare än motiven du marknadsför med ordvalet. Varför inte bara kalla det "bilder", och lägga till en text som förklarar att det här är blandade bilder på hurdana tårtor du kan göra. Jag skulle också tycka att det skulle vara kul med en liten kort beskrivning av de tårtor du har på bild. Det är många begrepp som en oinvigd kanske inte har koll på.

En annan sak som kunde vara bra att ha med är lite citat och beröm från nöjda kunder. (Med deras tillåtelse förstås). Sånt är bra för att öka försäljningen, en köpare kan bli mer säker på att tårtan också kommer att smaka utmärkt om man har bra referenser.

Fantastiskt snyggt jobbat med syrenblommorna också! Tummen upp

PS. En till viktig sak: Det saknas information om i vilken stad du är aktiv. Kan ju vara bra att ha med. Skämtar

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-02-06 10:21 #9 av: skogstossan

JNN: Tack och själv klart kommer jag att dela med mig av bilder då och då! :) 

Jazzbazz: Tack för utvecklingstipsen! Jag kommer nog ha ordvalet "portfolio" kvar ändå. Nu är jag van vid att använda det ordet. Bilderna är en så pass viktig del i mitt skapande så jag marknadsför dom också. När jag gör en tårta eller något annat bakverk utgår jag alltid efter hur det kommer se ut på bild.

Varför jag inte har någon text under bilderna i porfoliot är för att jag vill att dom ska tala för sig själva. Det har att göra med att jag själv vill att det ska vara tyst när jag betraktar bilder. Så i mitt portfolio ska man bara titta i. Men visst har du rätt i att jag borde förklara ett och annat. Men det kan jag göra i dom andra flikarna. 

Hemsidan är färdig med ändå inte riktigt färdig då jag ännu inte vet vilken stad jag kommer att ha min bas i. Jag har väldigt svårt att få tag i lokal då mina krav verkar vara rätt svåra. Jag är ute efter en liten lokal och alltså inget bageri. En hushållsugn räcker eftersom jag inte ska massproducera tårtor. Det är mer en tårtateljé med ett livsmedelsgodkänt hushållskök jag behöver. Plus att ett av dom viktigaste kraven jag aldrig kan tänka mig att tumma på är att lokalen måste ha bra ljusinsläpp för exempelvis fotograferingen. 

Var det gäller referenser så har jag ju inte sålt någon tårta ännu. Men jag kanske ska lämna mamma som referens så länge?;) Jag kommer att erbjuda mina kunder provsmakning så att dom utifrån det kan bestämma om dom vill köpa tårta eller inte. 

Men jag ska fundera lite på alla utvecklingstips du kommer med. 

Anmäl
2014-02-06 16:14 #10 av: CandeFan

Smaskiga bilder. Lycka till!

Anmäl
2014-02-11 13:22 #11 av: Inkanyezi

Din hemsida ser väldigt bra ut, och texterna är jättebra. Jag önskar dig verkligen all lycka i ditt projekt. Jag tycker att du är värd att lyckas med det här. Ge inte upp om du skulle ha tillfälliga motgångar. Jag är helt säker på att det kan bli något mycket bra.

En eloge också till Attlid. Bra jobbat tjejer!

Anmäl
2014-02-12 13:17 #12 av: skogstossan

Tack så mycket Inkanyezi! Jag är väldigt nöjd själv med hemsidan. Attlid har gjort ett alldeles utmärkt jobb. 

Nu ska jag iväg för att titta på en lokal så du får hålla tummarna på att det är något att hänga i granen.:) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.