Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Liten och lätt actionkamera

2014-01-14 10:55 #0 av: MagArne

Känner ni till några extra små och framförallt lätta actionkameror för video?

Tanken är att förutom ha den på sig själv vid olika tokigheter man hittar på även kunna montera den på en radiostyrd helikopter. Ju mindre och lättare den är desto bättre för helikoptern.

Knapparna bör troligtvis sitta baktill på kameran då den kommen monteras under helikoptern. Eller om kameran kan monteras upp och ner?

Full HD är inget krav men ska iaf klara 720p med tydlig och bra bild.

Pris vet jag inte än så tipsa på så får jag se vad som krävs för att det ska bli bra.

Anmäl
2014-01-14 11:11 #1 av: JazzBass

Go Pro Hero?

http://gopro.com/

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-01-14 11:31 #2 av: Inkanyezi

Det behövs rätt mycket lyftkraft för kameror som klarar sådan video, så det är egentligen i första hand GoPro-sortimentet som kommer i fråga. Det finns också andra, men mindre flexibla kameror, och ett antal betydligt tyngre kameror som kräver större lyftplattform.

Om man till exempel vill ha WiFi-överföring av bilden direkt och kontroll av kameran, finns några vanliga kompaktkameror som kan vara bättre, men de är också avsevärt tyngre. Då kan man styra kameran bättre än om man inte har någon sökarbild nere på marken.

Också GoPro har kommit med WiFi, och de är mer tåliga för mindre mjuk landning än vad kompakterna är.
http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article3299312.ece

Men lyftplattformen är inte oväsentlig. Det är ganska få helikoptrar som är lämpliga, medan det kanske är vanligare med quadrocopters. Det avgörande är hur stor lyftkraft, räckvidd och batterikapacitet man har för själva flygningen.

Anmäl
2014-01-14 11:44 #3 av: MagArne

Behöver inte ha trådlös överföring utan att det räcker med att den spelar in till sitt minneskort. Möjligt att det går att köra kameran utan eget batteri och driva den med helikopterns batteri för att spara vikt?

Aja, jag spånar mest så får vi se hur det slutar. Jag har ens ingen helikopter av större modell än så även den biten går ju påverka. Välja en tillräckligt stor helikopter som lyfter vad som.

Finns ju Quadrocopters med stöd för Go Pro eller inbyggd kamera men vill hellre köra riktig helikopter och till dessa får man oftast hitta på en egen lösning.

Anmäl
2014-01-14 17:45 #4 av: papa-bear

på netonnet finns det 3 märken, gopro, contour och sony. har för mig att det finns något som heter dörr också, på cyberphoto.

kolla de 2 sajterna så kan du ju jämföra och se vad som passar dig.

Anmäl
2014-01-15 22:29 #5 av: Fjällfoto

GoPro är klart den bästa. Bra upplösning, filmar i HD, vattentät... Otroligt mycket bra med denna, endast fördelar. Liten och nätt, går att använda till allt. Prisvärd!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.