Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Fota på konsert

2014-01-13 12:06 #0 av: melindaelize

Hej! Ska på konsert i mars och har nyligen köpt systemkamera. Jag kan typ ingenting och allt detta med iso, bländare osv är rena grekiskan för mig!

Hur som helst. Jag ska fota på en konsert, vilka inställningar är bäst för att bilderna inte ska bli suddiga eller för att ljuset ska bli fint? Vad ska man tänka på för att få bra bilder?

Tack!

Anmäl
2014-01-13 12:11 #1 av: Mitralis

Har tyvärr ingen aning vad du ska tänka på för att få bra bilder, men det är bra om du tänker på att det "smäller" när du fotograferar och inte knäpper för många kort nära de som ska lyssna.
Jag fick en konsert förstörd för det var några som sprang runt och knäppte kort på kort så det small hela tiden.
Tappade känslan helt och kände mej lurad på hela upplevelsenLedsen

Anmäl
2014-01-13 12:15 #2 av: melindaelize

#1 Det har du alldeles rätt i! Jag vill bara föreviga det med några få bilder och vill då att dom ska bli så bra som möjligt. Resten av tiden tänkte jag njuta och strunta i kameran. :D

Anmäl
2014-01-13 12:39 #3 av: JazzBass

Ditcha autoläget, det ger nästan alltid för ljusa bilder. Kör istället t.ex. på P-läget (=automatisk bländare och slutartid), slå på autoiso eller ställ in på ett fast värde typ 800-6400 (beroende på hur mörkt det är och hur ljusstarkt objektiv du har. Kitobjektiv är normalt ljussvaga, vilket kräver högre iso), och ratta in en negativ exponeringskompensation för att göra bilderna mörkare. Om bakgrunden är helt mörk behöver du troligtvis ratta ner ända till --2,0 ... -3,0 ungefär, annars räcker det nog med mindre. Vitsen med det här är att inte ansikten, gitarrer och annat som träffas av strålkastarljus ska bli utfrätt vitt, vilket det lätt blir på konserter, speciellt då bakgrunden är mörk.

Sen rekommenderar jag att bara fota under ett par tre låtar och hänge sig åt konserten resten av tiden. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-01-13 13:39 #4 av: melindaelize

#3 Tack för ett utförligt och superbra svar!!

Anmäl
2014-01-16 19:28 #5 av: Paddiz

Kolla om du får lov att använda en systemkamera på konserten. Det är inte alla arrangörer som tillåter sådana. När jag har varit på konsert - visserligen i England - fick man inte använda sig av systemkameror. Vakterna kollade och de som hade systemkameror fick lämna dom ifrån sig och sedan hämta när konserten var över.

/Yvette

Another year over, and we're still together
It's not always easy but McFly's here forever

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.