Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Bra allraounobjektiv till Canon?

2014-01-08 01:00 #0 av: Delvoriah

Jag letar efter ett bra allroundobjektiv till min Canon 1000D och hoppas på lite hjälp från er!

Jag fotograferar djur, natur, människor och danssport (dåligt ljus och rörelse med andra ord...)

Har försökt leta runt på nätet, och dessa två objektiv har fått bra recensioner från Fotosidan:

http://www.fotosidan.se/reviews/viewprices.htm?ID=20156
Sigman verkar vara prisvärd och har dessutom OS

samt

http://www.fotosidan.se/reviews/viewprices.htm?ID=249
Ett Canon-objektiv som har fått bra kritik, men som inte har IS, dessutom tillverkat 1999 vilket känns uråldrigt... Någon har till och med bytt ut detta objektiv mot ovanstående Sigma.
(Detta objektiv ligger på min smärtgräns prismässigt)

Jag har även sökt lite inne på det här forumet och sett följande objektiv rekommenderas:
http://www.scandinavianphoto.se/produkt/4232057/canon-ef-70-300-4-5-6-is-usm-new

http://www.scandinavianphoto.se/produkt/8956049/sigma-af-18-250-3-5-6-3-dc-os-hsm-till-canon

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=vc70300ca

...något objektiven som är bättre än de andra? Eller finns det något som är ännu bättre med en prisgräns på 5000?

Anmäl
2014-01-08 06:11 #1 av: JazzBass

Canon 70-200/4 L är erkänt som ett av de allra skarpaste canonobjektiven. Det är också ljusstarkare, om än marginellt. Så det är nog utan tvekan bättre än sigmat du också länkar till, även om det också är bra, mycket bättre än de billiga versionerna utan stabilisator. Stabilisator är kanske inte så nödvändigt om man fotar sport o dyl., men det kan hända att du ändå skulle ha glädje av det.

Ett alternativ som du borde kolla in är Sigma 50-150/2,8 DC HSM OS. Det har både hög ljusstyrka och stabilisator, och ett zoomomfång som kanske är lite lämpligare. Om jag skulle fota danstävlingar skulle jag utan tvekan köra på ljusstarkt. Själv hade jag en gång ett Sigma 70-200/2,8 av en äldre modell som jag fick till bra pris, 450 euro. Det var riktigt bra, speciellt i förhållande till priset, men saknade stabilisator. Sök på de här två som begagnade så hittar du kanske nåt bra till rätt pris.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-01-08 08:12 #2 av: Schnauzertik

Jag har båda dessa objektiv.

Köpte först Sigma men var inte nöjd, särskilt med skärpan och dessutom kändes zoomen lite "sladdrig", stannade inte kvar i sitt läge när man gick runt med det. Så detta objektiv använder jag sällan, egentligen bara om jag behöver den lite längre zoomen. En sak som kan vara en fördel med det är att det är fysiskt något kortare så det går ner i en mindre väska. För Sigamobkjetivet avtar ju Ljusstyrkan med zoom så att vid ca 90mm 4,5 vid ca 110mm 5,0, vid ca 200mm 5,6

Canonobjektivet har jag bara gott att säga om. Funkar bra på alla sätt. Det är också bra att ljusstyrkan är samma genom hela zoomområdet. AF är nästan ljudlöst på detta objektiv jämfört med Sigma som låter en hel del. Känns också som att AF är snabbare på canonobjektivet, men har inte mätt det.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2014-01-08 20:42 #3 av: Delvoriah

Tack för era råd! Håller med om att ljusstyrka är relevant.
Canon låter med andra ord bättre, trots äldre teknik. Även Sigma 50 - 150 är intressant, men jag känner att jag har svårt att bedömma kvaliteten på äldre optik. Svårt att veta hur mycket det är använt, i vilka väderförhållanden, och hurpass varsamt det är hanterat...

Anmäl
2014-01-08 22:37 #4 av: xla

Ett tips är ju att testa objektivet så är det inte så svårt att bestämma skicket. Är det mekaniskt ok och fokuserar som det ska så funkar det. Kanske kan vara värt att kolla så det inte är packat med damm invändigt heller. Lite synligt damm och eventuellt några små repor på den främre linsen gör dock varken från eller till men öppnar upp för bra prutmån. Vilket väder det är använt i är väl ointressant om det funkar som det ska.

Anmäl
2014-01-09 02:17 #5 av: Delvoriah

Ok, det är bra tips.
Inget av mina argument spelar så stor roll om det fungerar som det ska givetvis. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.