Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Vad är ett portfolio?

2013-12-04 22:40 #0 av: Dawson

Vad är ett portfolio för något? Vad för skillnader har ett portfolio med ett fotoalbum?

Tacksam för svar!

Anmäl
2013-12-04 22:47 #1 av: Dawson

Oj, såg att jag skrivit fel i rubriken, ursäkta! x)

Anmäl
2013-12-05 08:17 #2 av: tlundegard

En portfolio är som ett album där man visar upp sina allra bästa bilder för att visa vad man kan :) antingen till kunder eller arbetsgivare. Som ett cv i bildformat kanske man kan säga

Anmäl
2013-12-05 08:24 #3 av: JazzBass

Ändrade rubriken åt dig.

En portfolio är en samling bilder som man tycker representerar en som fotograf. Nån klar och tydlig definition vet jag inte om det finns dock. Vissa gånger kan det vara bra med en portfolio som man visar upp endast sina bästa alster i, medan det andra gånger kan vara mer lämpligt med mer blandade bilder som kanske ger en mer realistisk syn på ens arbete. Lägger man bara upp de allra bästa pangbilderna i en portfolio som man använder för att få jobb kanske en arbetsgivare/beställare av bilder får en orealistisk uppfattning om ens förmåga och för högt uppskruvade förväntningar. Så det gäller att hålla tungan rätt i mun när det gäller att lägga ihop en portfolio, och man bör tänka på vad ändamålet med den är.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-12-05 17:02 #4 av: bgtommyalm

Som #2 och# beskriver så är en portfolio en samling bilder men det behöver inte vara från en fotograf. Modeller använder en portfolio för att beskriva vad de gjort tidigare, illustratörer använder också en sådan.
För en modell är det viktigt att ha bilder i yppersta kvalité rent tekniskt men också att visa mångsidighet eller sin specialicering. Bilder bör vara ganska stora, förslagsvis minst 20x25. En modell lägger ofta med urklipp från ansedda magasin som hon varit med i. Som #3 skriver så bör en fotograf ha med ett snitt av sina bilder medan en modell bara har med de bästa. En fotograf skapar sina bilder själv medan en modell är beroende av ett helt team (oftast) eller i varje fall en fotograf.

Önskar dig en bra dag.    Tror mer på kunskap än på prylar!

Medarbetare på Modellfoto i Fokus

Anmäl
2013-12-26 14:47 #5 av: Dawson

Tack för alla svar! :)

Förlåt för min oaktivitet...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.