Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Kamera i julklapp

2013-11-29 11:56 #0 av: [SammieS]

Hej ska önska en kamera typ digital/kompakt kamera i julklapp av min mamma vill helst ha en liten/mellan storlek och den kan nog inte kosta mer än 1500 vill ändå att den ska kunna ta bra bilder för sitt pris, har ni något tips? 

Anmäl
2013-11-29 12:03 #1 av: Fridaaaa

Det handlar om fotografen ang om det blir bra bilder eller inte, så du är medveten om det. Två stycken med samma kamera kan ta helt skilda bilder.

Du kanske kan önska dig presentkort till det och sedan åka in till en butik och kolla med dem där vad de rekommenderar?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-11-29 12:03 #2 av: JazzBass

Har du en smarttelefon? Kamerorna i dessa är ofta riktigt bra i jämförelse med kompakterna i den här prisklassen. Annars är väl en canon ixus ett ganska säkert val. Gå och känn på lite kameror så kan du bilda dig en egen uppfattning om vilken som skulle kunna passa dig bäst. Hur kameran känns i handen och hur lättanvänd den verkar är viktiga egenskaper som är svåra att bilda sig nån uppfattning om, om man inte får hålla i dem först.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-11-29 12:08 #3 av: [SammieS]

Frida jag är ganska så bra på att ta foton enligt mig själv om jag anstränger mig, men jag undrade om någon visste om det finns en kamera i den prisklassen som dem kan tipsa om för min gamla digitalkamera börjar gå sönder.

Jazzbazz jag har en smarttelefon men kameralinsen på den är repig så bilderna blir ganska suddiga sedan har den lite megapixel digital/kompaktkameror som ja kollat på har haft mycket mer megapixel men jag har ingen koll gör megapixel så bilden blir skarpare? 

 

Anmäl
2013-11-29 12:19 #4 av: Inkanyezi

Alla kompaktkamerorna har megapixlar så det räcker, och om du bara håller dig till något av de ganska kända märkena, så är du på säker mark. Modeller som är på väg ut ur sortimentet kan ibland säljas för en bra bit under tusenlappen, men oftare ligger priset en bit över.

Det enda kända märket som absolut ska undvikas är Rollei, där en del mycket enkla kameror ibland dyker upp på exempelvis MediaMarkt. De kamerorna är faktiskt rätt mycket sämre än merparten av kompakterna.

Annars kan man faktiskt välja kamera efter hur den ser ut. Om man vill ha en som man tycker är snygg, så är den troligen lika bra som en som mer ser ut som en kamera ska se ut traditionellt.

Länken här visar det mesta av utbudet:
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/pri_digitalkameror.php?ArticleIDGroup=&ID=&marke=&sortera=utpris

Om man vill ha en kamera som tål vatten och smuts, så finns de här:
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/pri_digitalkameror.php?ArticleIDGroup=&ID=&filter1=yes&marke=&sortera=utpris

Anmäl
2013-11-29 12:19 #5 av: Fridaaaa

#3 Dock skiljer det ju sig mellan kameror, man kan vara bra på en men inte en annan Skämtar
Var så jag menade.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-11-29 13:42 #6 av: bamse6311

I länken som du ficka av Inkanyezi finns en Canon Powershot SX 160 för 1195 Kr.

(  http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/pri_digitalkameror.php?ArticleIDGroup=&ID=&marke=&sortera=utpris )

Nu tror jag inte att det finns någon svensk test av den kameran men dess föregångare SX 150 har blivit testad och fick då när den precis kommit ut ganska hyfsade recensioner/testresultat.

http://www.kamerabild.se/tester/kameror/test-av-canon-powershot-sx150-is

Fördelen är att dom där kamerorna drivs med 2st vanliga AA-batterier så det är enkelt att ha ett par extra nyladdade sådana med sig.

Nåväl, det finns ju många olika kompakter i prisläget mellan 1 000 till 1 500 Kr.

Hoppas att du hittar en modell som kan passa dig.

Bästa hälsingar,
Bertil

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.