Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Fråga hur man gör!

2013-11-15 23:57 #0 av: [Madame Bogus]1

Hej! 

Jag är en nybörjare när det gäller fotografier, bildhantering osv. 

Min fråga är: Hur gör man Gamla vintage spökfotos som bilden jag har visat i meddelandet? 

Tacksam för alla seriösa svar!

Anmäl
2013-11-16 08:31 #1 av: JazzBass

Den här tror jag är gjord så att man haft två bildnegativ vid framkallningen av papperskopian, och lagt det ena negativet över det andra under delar av framkallningen. Men jag kan inte så mycket om den här sortens framkallning och idag är samma sak mycket enklare att göra digitalt.

Men det finns ett annat sätt att få det ungefär så här på ett och samma negativ, eller digital bild - Man använder en lång exponeringstid och den ena av personerna kommer med in på bildområdet vid halva tiden. Det tror jag dock inte går så bra i det här fallet, eftersom det är svårt att få folk att hållas tillräckligt stilla under några längre tider.

Lättast är att lägga kameran på stativ och ta två bilder, ena med bara ena modellen med, som ska vara ogenomskinlig, och den andra med den andra modellen med eller båda två (så kan man välja vilken av dem man tycker är bäst). I photoshop/gimp kopierar man in den andra bilden med "spökpersonen" som ett nytt lager ovanpå den andra, och sätter lagrets genomskinlighet till 50%. Man behöver också en lagermask, med vilken man markerar vad av lagret som ska synas och vad som inte ska göra det. Målar man med vitt blir det framträdande, målar man med svart försvinner det. Om personerna inte "krockar" med varandra på bilden behöver man inte vara så noga vid konturerna, eftersom bakgrunden är likadan båda bilderna i och med att man använt stativ.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.