Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Bildhantering

Vilken typ av förstoring till tavlor?

2013-11-14 09:18 #0 av: MagArne

Tänkte jag skulle göra fyra förstoringar och rama in till tavlor i formatet 50x70cm. Men vad ska man satsa på för typ av papper?

Priserna varierar kraftigt hos framkallarna och troligtvis papperskvalitén också. Vad ska jag välja och kanske även var ifrån?

Jag har tidigare beställt 50x70 förstoringar av affischtyp på billigt tunnare papper som blev ganska okej men tänkte lyxa till det denna gång.


Anmäl
2013-11-14 10:21 #1 av: Inkanyezi

Duk är ett alternativ om man vill ha det lyxigt, men det passar inte alla bilder.

Anmäl
2013-11-14 11:22 #2 av: MagArne

Jag vill ha det på papper då det ska in i en IKEA Ribba-ram med glas.

Tänkte om det är något specifik typ av papper man bör leta efter för att vara säker på att det är en finare typ än det sladdriga affischpappret som har en tendens att våga sig lite samt kanske inte ger lika bra färger och kontrast.

Anmäl
2013-11-14 11:38 #3 av: Nalle43

Som i de flesta andra fall gäller att "du får vad du betalar för".

Om du vill ha bilder med "bra" hållbarhet föreslår jag att du köper förstoringar med en gramvikt/kvm som är minst 250 gr och att du använder dej av glas inte plast. Dessutom är det viktigt att du följer monteringsanvisningar för ramen noga, annars får du de problem du beskrev i #2. Ett sätt att komma i från dessa problem är att montera bilderna på någon slags skiva. Det är det säkra sättet att använda för att de inte ska "våga/skrynkla" sej. Dessutom är det viktigt att inte dammtorka med våt trasa.

När du beställer förstoringar, se till att du använder ett lab som  har en fungerande kundtjänst.

Jag har använt många lab och när det gäller förstoringar är det Crimson som gäller för mej.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.