Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik

Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik

- Blandat.

2013-11-03 14:42 #0 av: Hamsterr''

Hej, min familj  har precis skaffat en canon eos 1100d och jag har gått ut och tagit bilder med den:[to be continued] Gapskrattar

Anmäl
2013-11-03 14:44 #1 av: Hamsterr''

Mer:


Anmäl
2013-11-03 14:45 #2 av: Hamsterr''

Äppel Päppel 

Anmäl
2013-11-03 14:47 #3 av: Hamsterr''

Rainy

Anmäl
2013-11-03 14:49 #4 av: Hamsterr''

Bilder från igår och idag, 

Anmäl
2013-11-03 21:00 #5 av: Hamsterr''

*putt*

Anmäl
2013-11-03 22:32 #6 av: ru4real

Alltså, vad vill du att vi skall säga? Kommentera bilderna? Eller bara uppmärksamma att du har postat dem?

Den första är rent tekniskt dålig, det finns ingen skärpa ngnstans som jag kan se, så den går bort.

Den andra, vattendroppar på ett äpple, ointressant, tyvärr. Gör ngt mer kreativt, hitta nya vinklar osv. Men ett regnblött äpple är trist.

Vattendropppen skulle kunna ha varit bra, men den störande bakgrunden tar bort mycket. Försök beskär den på ngt annat vis. Ögat dras alltid till den ljusaste punkten i en bild och här är det första man ser en sned vit sak, som förstör resten av intrycket...

så, färdigputtat?

Anmäl
2013-11-04 10:06 #7 av: Jessicahagstrom94

Det är ju inte kritik du söker så jag kan bara säga; Visst är det roligt med en systemkamera?Glad

Det finns otroligt mycket att lära sig inom foto och kamerans inställningar, så man måste börja någonstans vilket du har gjort. Mina bilder var inte heller några pangfoton när jag precis hade fått min systemkamera, men nu, typ tre år senare (tror jag?), har jag lärt mig massor!

Kämpa på, utvecklas, lär dig sakerna, då ska du se att bilderna kommer bli störtfina!Glad

#6 Aningens onödig ton. Du har också varit nybörjare.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-11-04 10:39 #8 av: JNN


Tycker att det ändå ser bra ut, så här började jag också när jag skaffade min första kamera. Jag gick runt och fotade allt möjligt helt planlöst för att se hur bilderna blev. Sen var dom flesta helt ointressanta för andra, men det är ett bra sätt att dels träna upp sitt bildseende, men även att lära sig kameran. Tar fortfarande en hel del bilder som är ointressanta.

För dom flesta så går det säkert en hel del dåliga/mindre bra bilder för varje bra bild...

Men om du är intresserad att lära dig, så finns det mycket att läsa, både på nätet, och i fototidningar och man kan även fråga på t ex detta forum, det finns alltid någon som kan hjälpa till. Men börja med manualen och testa dig fram med olika programlägen och inställningar så att du ser vad som händer när man gör si eller så, så kommer du att att utvecklas med tiden!

Ett tips jag kan ge redan nu, jag såg i bildens exif, det är information om inställningar mm, att du har AF inställd på AI Fokus, ställ den gärna på One shot-af istället, och kolla om du kan se hur du väljer fokuspunkt. Jag  använder alltid den i mitten, och fokuserar på det som ska vara skarpt och trycker ner avtryckaren halvvägs och komponerar bilden som jag vill ha den.

Om du har AI-fokus och alla fokuspunkter aktiva så kan fokuseringen ändras om du flyttar på kameran eller om motivet rör på sig.

Grattis till nya kameran, tror att du kommer att få mycket roligt med den!Ler

 

Anmäl
2013-11-04 11:01 #9 av: JazzBass

Tummen ner för inlägg #6! Arg

Tråkigt att man ska ge sig på och totalsåga en ny kameraägares entusiasm. Folk får väl lägga upp bilder de tagit med sin nya kamera utan att bli påhoppade på det här viset? Bilderna ligger inte ens i en kritiktråd. Hur bra var dina första bilder jämfört med hur entusiastisk du var? Alla är vi nybörjare i början. Jag själv tog verkligen inga mästerverk i början, och kanske inte heller ännu gör det i mina egna ögon, men avsevärt bättre har de blivit på de drygt 4 år jag sysslat med hobbyn i alla fall. De som producerar mästerverk från ruta 1 tror jag inte existerar.

Till Hamsterr" - Stort grattis till nya kameran! Hoppas den ger dig mycket glädje. I sinom tid kommer du att utvecklas och bli en bättre fotograf, så länge du inte låter dig trampas ner av nedslående kommentarer. Själv tycker jag bilderna i #2 och #3 är riktigt fina! Vill du få dem ännu ett snäpp bättre så kan du jobba lite med dem i efterbearbetningen också. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-11-04 11:23 #10 av: Anna

Så himla tråkigt att läsa inlägg #6. Tummen ner!

Hamsterr'', vad härligt med en ny kamera! Jag tycker dina bilder är fina, och du kommer lära dig jättesnabbt om du bara fortsätter i samma takt. Det ska vara kul och kravlöst att fotografera i början, glöm inte det. Finns absolut ingen anledning att få perfekta bilder från start - alla har varit nybörjare någon gång och varje bild vi tar lär oss någonting nytt. Jag minns själv känslan av att få min första riktiga kamera, och hur kul det var att gå ut och ta bilder på allt och alla utanför huset. Behåller du bara inspirationen och entusiasmen så kommer du lära dig hur snabbt som helst, ingen tvekan!

Hoppas du får många roliga stunder med kameran i fortsättningen Glad

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2013-11-04 16:01 #11 av: [Lillmatten]

Grattis till kameran! jag kommer också ihåg när jag äntligen åkte i väg och köpte min systemkamera! det var så otroligt kul att bara gå runt och fota allt och inget för att lära känna kameran så att säga ;) 

Om du inte har hållit på och fotograferat tidigare så har jag några roliga idéer som jag tyckte var roligt och lätt att fota men som ändå blev väldig fina bilder i början: Rinnande vatten (t.ex. från kranen), dagg i gräs, olika sortes ögon, skriva något i sand/snö och fota det, droppar på en Cd-skiva ( dropparna blir färgglada) 

Lycka till med kameran! Vinkar


Anmäl
2013-11-04 20:38 #12 av: Hamsterr''

Tack så oerhört mycket alla! #6 du borde läsa i vilken kategori jag postade tråden i.

Anmäl
2013-11-04 21:07 #13 av: Spectabile

Grattis till kameran! Du gör rätt i att fota allt tänkbart. Det gjorde jag också. Testade olika kamerainställningar för att se vad som hände. Man lär sig mycket av att "leka" med kameran.

Mycket nöje med kameran framöver Glad

Anmäl
2015-02-13 14:30 #14 av: missan´s

#6 Jag tycker det där var oerhört oschysst och jag hoppas du ångrar dig rejält. Hur kul är det att höra av någon att ens bilder är fula och dåliga? Tror du att man utvecklas på det sättet? Att man får lust att fortsätta? Nej.                                                Alla är nybörjare någon gång, även du har varit det. Hur bra var dina allra första foton om jag får fråga? 

Anmäl
2015-02-13 16:23 #15 av: ru4real

#14 Men jag tyckte bilderna var dåliga. Varför inte säga det då? Nej, jag ångrar mig inte. Och en del blir sporrade av att få lite motstånd.

Vissa dagar blir jag så trött på suddiga och oskarpa bilder, det är det enklaste att åtgärda när man fotograferar om man inte har fel på optiken eller medvetet plåtar oskarpa bilder. Se till att fokusera rätt och skarpt så blir det lite enklare att tycka ngt om bilderna.

Anmäl
2015-02-13 18:57 #16 av: Inkanyezi

#15 Vad är det för fel med att bara säga "förlåt"?

Anmäl
2015-02-13 20:15 #17 av: [norrpojk65]

#6 Varför inte ge lite förslag på vad personen kan förbättra istället för att såga bilderna. Är svårt att bli en bättre fotograf om man bara blir sågad utan att man förstår varför !!!

Anmäl
2015-02-15 12:45 #18 av: VSK

TS, bild #3 gillade jag extra skarpt. Man liksom känner lukten när man tittar på bilden Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2015-02-15 20:14 #19 av: [JenniN]

Admin borde ta bort 6# 
Det är både elakt och onödigt på en bild som inte ens vill ha kritik. 

Anmäl
2015-02-16 19:14 #20 av: missan´s

#6 "Behandla andra som du vill bli behandlad själv"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.