Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik

Spindel - Mobilmakro

2013-10-23 12:43 #0 av: JNN


Då jag sällan har kameran med på jobbet då jag jobbar i en skitig miljö, en mekanisk verkstad, så får mobilen tjänstgöra som förste reserv. Mobilen, en S4 funkar oftast rätt bra i dokumentära sammanhang, och till normala bilder.

Men i bland så hittar jag ju kryp som spindlar t ex, och önskar då att jag haft min systemare och makrot.. Men har jag inte det så får mobilen göra så gott den kan..

Anmäl
2013-10-23 12:43 #1 av: JNN


En annan bild på samma spindel..

Anmäl
2013-10-23 12:44 #2 av: JNN


En jag hittade i dag..

Anmäl
2013-10-23 12:45 #3 av: JNN

samma.

Anmäl
2013-10-23 12:45 #4 av: JNN


Och samma igen och den sista!

Anmäl
2013-10-23 13:51 #5 av: Bagtjesen

Tycker det är fantastiskt att mobilkameror numera kan göra ett så bra jobb. Även om du beskurit bilderna mycket(?) tycker jag att det finns många detaljer kvar. Den andra saken som gör mig förvånad både vad gäller din "kamera" och även min lilla platta sak, är att blixthanteringen är så schysst!

Det kan kanske vara frestande för en del att aldrig skaffa ett riktigt makro-objektiv, men har man sett skillanderna, och då t ex jämför obeskurna bilder, då blir det nog ändå frestande med riktig makro.

Försöker man sedan identifiera vad det t ex är för typ av spindel eller art, och börjar förstå hur mycket detaljer som krävs för det, så blir ju rikitg makro ett måste. 

Anmäl
2013-10-23 14:05 #6 av: JNN


#5 -Jo jag förstår vad du menar, och håller med, det blir rätt okej, men dom riktiga detaljerna fattas. Nu har jag visserligen inte beskurit dessa bilder nånting, men har zoomat lite när jag tog bilderna, och det är väl där man tappar lite. Tycker att om det är bra ljus och jag fotar utan att ha zoomat in nåt, så blir bilderna otroligt bra många gånger fast det är en mobilkamera.

Och led-blixten är också relativt bra, betydligt bättre än på mina tidigare mobiler, så där har dom väl också utvecklats en del, både styrkan i sig men även vitbalanshanteringen tycker jag har blivit snäppet bättre.Ler

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.