Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Kamera för vardags fotografering.

2013-10-19 20:41 #0 av: Flygandebanan

Hej!

Så, jag har varit span på kameror rätt länge nu..

Jag vill bara ha en kamera för syfte att kunna ta lite bilder på vardagen/semester/högtider ect.. Inget liksom proffsigt bara helt vanlig bild med bra upplösning.


Jag undrar då vilken kamera ni kan tipsa mig om i prisklassen 2000-3000 kronor?

Tack! 


Anmäl
2013-10-19 21:51 #1 av: Inkanyezi

Det smidigasre kan vara att göra som de flesta och helt enkelt använda en mobiltelefon med kamera. Många telefoner har numera väldigt kompetenta kameror.

Annars finns det massvis med kameror i prisnivån som du föreslår, och också billigare. Om du inte har några specifika krav är det svårt att peka ut någon särskild av dem.

Anmäl
2013-10-19 22:00 #2 av: Flygandebanan

Jag har ju en iPhone 4s just nu... Men tycker inte bilderna blir särskilt bra..


Tittade lite på den Här .. Vad tror du?

Jag har inga specifika krav direkt.. Tog denna bilden på min hamster för väldigt länge sen och har nog aldrig fått till en sån bild igen.. Det var ifs med min gamla HTC ONE S.. Men det är liknande såna fokus bilder jag vill ta.. Om du förstår?

Anmäl
2013-10-19 22:06 #3 av: Inkanyezi

Jag tror ingenting. En del av oss vill ha en sådan kamera som den du pekar på för att det finns ett stort intresse för fotografering, och för att den ger möjligheter att själv forma bilderna på väldigt många sätt. Andra föredrar något som är enklare eller kanske bara lättare att bära på. Det finns som sagt väldigt många, och den som du pekar på tillhör det övre skiktet när det gäller möjligheter, inom prisspannet. Men det är också en rätt stor sak, som dessutom erbjuder oändliga möjligheter att skjuta sig i foten. Med så vaga önskemål skulle jag knappast föreslå en kamera av den typen.

Anmäl
2013-10-19 22:13 #4 av: Flygandebanan

Vill du länka något förslag ? :D 

Det finns ju bra mobiltelefoner på marknaden idag som tar bra bilder.. Men då dessa ändå kostar upp emot 5000kr så känns det onödigt att köpa en helt ny telefon endast för det ändamålet.


Jag vill ändå ha konstruktiva bilder, inte liksom.. Platta, tråkiga osv.

Anmäl
2013-10-19 22:20 #5 av: Inkanyezi

Har du något förslag på ett bra tangentbord för att skriva intressanta texter och inte bara tråkiga rekommendationer på tekniska grejer?

Anmäl
2013-10-20 00:50 #6 av: Flygandebanan

Det finns ett flertal enkla tangentbord att införskaffa på de stora elektronik varuhusen. Det beror helt på vad du har för önskemål. Eftersom att vid inköp av att tangentbord, finns det så många sätt att skjuta sig i foten på...Så ska du kanske ska se över att handla med dessa tekniska grejrer....


Anmäl
2013-10-20 02:53 #7 av: Paltn

D3100 som du själv spanat på är ingen dum ide ifall du kan acceptera att du inte rymmer den i byxfickan.

Det är en av de mindre till storleken sett när det kommer till rena systemkameror med alla inställningar och möjligheter till objektivskräddning osv.
Vill du ha den lättast möjligt så kan jag rekommendera du köper till ett "35mm 1.8g", lätt kompakt och smidigt fast objektiv som går använda till det mesta. (ca 1600-1700kr)
Något du kan lägga pengarna på senare.

Fördelen också med att köpa en systemkamera för dig är att du kan väldigt enkelt övergå till avancerad fotografering genom att bara lära dig alla inställningar på kameran och klicka vidare, tids nog också investera i fler varianter av objektiv om intresset trycker på.

För jag misstänker att du redan tänkt tanken att det vore kul att kunna fotografera lite mer avancerat ibland, annars skulle du ha gått till närmsta elektronikbutik och handlat dig en 1500kr-kompaktkamera att ha på resande fot.


Ett annat alternativ för dig vore att köpa begagnat?
Kryllar av systemkameror av instegsmodell på blocket och andra säljsajter, vissa bättre, vissa sämre.

Anmäl
2013-10-20 11:33 #8 av: Flygandebanan

Tusen tack för ett riktigt kreativt svar!
De va ett sånt svar jag förväntade mig när jag skrev denna tråden.

Jag ska kika lite på blocket då som du säger.
Skulle jag kunna pm'a ifall jag har några fler funderingar?

Anmäl
2013-10-20 12:42 #9 av: Paltn

Jag är så ovan att se om pm-boxen blinkar eller inte så jag tror du har större chans till svar genom att bara skriva vidare i den här tråden  då den ligger bevakad =)

Men vill du absolut pma så äre bara skicka på så ser vi väl om jag ser det eller inte

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.