Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

Vad anser ni?

2013-10-14 11:26 #0 av: UtanAlias

Hej.
Satt och bläddrade igenom lite gamla bilder och fastnade vid den här som jag tog för snart 3 år sedan. Jag vet faktiskt inte vad jag själv tycker om den här bilden. På något sätt gillar jag den, men det är något som tar emot. Hjälp?

Anmäl
2013-10-14 11:47 #1 av: RobinEH

Jag gillar den också men likt dig så är det något som inte känns rätt. Möjligtvis är det så att det skulle varit lite mer fokus på solen och därmed mer hav och lite mindre himmel. Täcker man för övre delen av bilden så tycker jag att den ser jättebra ut.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2013-10-14 11:50 #2 av: UtanAlias

Du menar den mörkaste delen överst? Ja, du har rätt, det ser bättre ut då, men tappar inte bilden sin "ram", då?

Anmäl
2013-10-14 12:31 #3 av: JNN


Nu vet jag ju inte hur det såg ut i verkligheten, men den ser lite väl mörk ut både längst upp och längst ner. Tror att det skulle vara svårt att få mer skärpa eller fokus på solen, då den lyser så starkt att det knappast går att få skarp.. Men jag gillar bilden, men skulle kanske minska mättnaden något, det är rätt starka färger.

Annorlunda med en sån bild i stående format, tycker oftast man ser dom i liggande och då med horisonten lite högre upp. 

En annan sak jag tänker på är skärpan, som hade kunnat bli bättre med mindre bländare då skärpedjupet hade blivit längre. Vet inte om du använde stativ eller nåt, men det rekommenderas för liknande bilder för att inte få onödig skakningsoskärpa! Ler

Anmäl
2013-10-14 13:43 #4 av: JazzBass

Bytte grupp då den här tråden inte handlar om sajten foto.ifokus. Då det verkar som TS frågade efter bildkritik lade jag den i Kritik - Medel istället. Säg till om du hellre vill ha den i en annan kategori.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-10-14 14:32 #5 av: Bagtjesen

Svårt att säga med bilden vad som fungerar och vad som ev inte fungerar.

Det som UtanAlias säger i #2 : "men tappar inte bilden sin "ram", då?"

Kanske är det så att det är den lilla antydan till mörk ram upptill och nedtill, men ingen eg ram till vänster och till höger, som gör att det inte fungerar. Jämför gärna när man plåtar med en buske till vänster som ochså lite högt upp hänger in i bilden - oftast mer än halva bildens bredd, då kan en ofullständig ram finnas och är en naturlig del av bilden, och den typen av arrangemang skapar också djup i bilden.

Både de höga molnens lite rundare underkant liksom de inte allra nedersta av de två nedre lagren molnens överkants lilla rundning ger en ram i ramen. Alltså det luddigare av de nedre molnen... kanske är det det som känns konstigt? Det bildar två huvudhuvudmotiv?

Ja så jag känner att bilden både är bra, men inte optimal.

Precis som JNN i #3 så hade ett något högre ISO kanske 320-400 och f16, givit bättre skärpa, och ändå inte påverkat att du tagit handhållet. Ett enbensstativ med dig och du kunde ökat på f-talet (minskat bländaren) till f20-22 och ändå legat på runt 1/100s.  


Anmäl
2013-10-25 18:08 #6 av: søs

Jeg synes det er noget af det flotteste jeg længe har set her..så smukt med alle de farver og solen nede i højre hjørne..så bestemt et godt billede efter min mening Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.