Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik

Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Okategoriserade bilder Ej kritik

Din allra första bild

2013-10-09 10:44 #0 av: Schnauzertik

Som rubriken säger hur ser din första  (eller åtminstone nästan första) bild ut. Vore kul att få se era första bilder också.

Här är min tagen ca 1962 med min första och enkla kamera, en vy över Uddevalla. Jag har inte gjort någon  nämnvärd redigering efter inscanningen utom lite blåtoning.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-10-09 11:00 #1 av: JNN


Vilken fin bild, där har du gjort ett bra jobb tycker jag. Både när du tog bilden och vid inscanning och efterarbete.!

Själv kan jag inte bidra med nåt, mina första bilder finns nog inte kvar, i så fall som framkallad pappersbild i nåt album hemma i Norrland hos mamma i så fall.

 Kan nog inte komma i håg heller vilka bilder som ska ha varit dom första, då jag fotade rätt mycket även nr jag var yngre och inte precis hade det som hobby.

Men det var en kul idé!Ler

Anmäl
2013-10-09 12:18 #2 av: papa-bear

har du visat den för någon historisk förening, eller liknande, i uddevalla? de kanske är intresserade av vad du har i ditt arkiv.

Anmäl
2013-10-09 12:50 #3 av: Schnauzertik

#2 Tack för förslaget, nej det har jag inte gjort. Det var länge sedan jag flyttade ifrån Uddevalla och har inte varit där på många år.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-10-09 16:11 #4 av: Bagtjesen

Bra initiativ Scnauzertik! Jag gick och hämtade några flyttlådor med dia, pärmar med negativ och, och det var ju i sig ganska nedslående. Jag hade inget där förrän 1969. Det som var taget med Agfa "partykamera" med "blixtkuber" (fyra blixtar som man kunde vrida fram manuellt), i albumen var förförliga inte mycket kvar av de bilderna. Negativen var dock bättre men inte bra. Men det var ju "filmkasetter" som skickades till snabblabb. Svartvita bilder som jag framkallade själv eller via labb är fortfarande bra - 60-talet får betraktas som ett "slit-och-släng"-decennium. Dia verkar ha klarat sig väldigt bra, några flyttlådor är inte öppnade sedan flytten Malmö-Sundsvall 1978 och där har några dia trillat ur diaboxarna, och legat mer oskyddade men ändå klarat sig bra.

Återstår att åka hem till min mor imorgon och leta igenom det gamla fotoalbumet med familjefotografier. Negativen ligger förmodligen i hennes källarförråd på 5 kvm fyllt från topp till tå. De äldsta borde vara från 58-59 och en bit in på 60-talet. De är tagna med en gammal bälgkamera som jag fick av en gammal man. Jag hittar inte åt  kameran nu men för de som vill veta sök på Kodak Autograpic Brownie modell 2, 1917-26 - den likanr väldigt mycket den kamera jag hade, men jag tror aldrig att det stod Kodak på den - det kan alltså ha funnits "kopior" med samma utseende. Negativformatet var stort, kan ha varit hela 6x9cm om jag nu minns rätt... 

Anmäl
2013-10-09 22:58 #5 av: Jessicahagstrom94

Eehh.. jag är bara 19 år men kan ändå inte leta upp min första bild. 

MEN!! 

Den här bilden på min då 3 år gamla mus Pång är tagen 2006. Troligtvis en av de äldsta jag kan hitta. ;) den är tagen med min första stenålderskamera med vanliga batterier i.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-10-09 23:10 #6 av: Ylva-Li

Nästan omöjligt att hitta den allra första bilden. Hittade dock en riktigt tidig. På den tiden man körde film och rullade fram den automagiskt. ;)
Minns verkligen hur kameran såg ut.

Kameran jag hade ännu tidigare gav fyrkantiga bilder och hade rött tyg på avtryckarknappen. Den hade jag när jag var 5-6 år. Denna bild måste vara tagen av mig när jag var kanske 7-8. Jättesvårt att säga. Men nästan 25 år sen.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-10-10 04:06 #7 av: Cahira

Jag hade gärna medverkat men jag har fotograferat sedan jag var gammal nog att hålla i pappas systemkamera, bokstavligen. Han hade en fotofirma och jag var med honom i mörkerrummet jämt och ständigt, både som modell och som beundrare. Herregud, pappa var ju magiker och trollade fram bilder på blanka papper! Skrattar

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-10-10 09:13 #8 av: Schnauzertik

Roligt med responsen så här långt

Kanske blir det fler som kan vara med om vi säger din äldsta bild som du har sparad (och tagit själv)

Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-10-11 05:08 #9 av: Cahira

Tog en bild på min sköldpadda genom glas då den åt med min gamla analoga pocketkamera. Vet inte hur gammal jag var men det var nånstans mellan 98-03 iallafall om jag minns rätt. Är född 86 för den som orkar och vill räkna. :) 

Försökte tajma då den åt, hade ingen aning att resultatet skulle bli såhär bra! Älskar denna bild enormt än idag. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-10-11 06:58 #10 av: JNN


#9- Förstår att du blev nöjd, perfekt tajming! Häftigt..!Ler

Anmäl
2013-10-11 12:28 #11 av: magganhm

De här är min första bild som jag tog med min kamera samma kväll som jag fick hem den, Canon 1100d :) 

Anmäl
2016-02-01 12:40 #12 av: Bagtjesen

Jag glömmer aldrig något, tror jag. Lovade att komma med också min(a) första bilder, åtminstone av de som blev något och sattes in i ett album! De är tagna troligen i december 1960 i Bollnäs när den lilla sjön Vågen som med bara några meters utflöde rinner ut i Ljusnan. Texen i albumet för dessa två biler (redan då tog jag tydligen bildsviter) är: "Några barn som leker Uppå källarbacken", "Vintern 1960".

Jag skrev om min första kamera i ett tidigare inlägg: "Jag hittar inte åt  kameran nu men för de som vill veta sök på Kodak Autograpic Brownie modell 2, 1917-26 - den likanr väldigt mycket den kamera jag hade, men jag tror aldrig att det stod Kodak på den - det kan alltså ha funnits "kopior" med samma utseende. Negativformatet var stort, kan ha varit hela 6x9cm om jag nu minns rätt...  " Vad jag kommer ihåg så var kameran inte särskilt exakt i fjädern som reglerade exponeringstiderna, och bälgen var otät, så det gällde att snabbt få upp kameran och ta en bild...   

Anmäl
2016-02-01 12:41 #13 av: Bagtjesen

Blev något fel Det ovanstående är bild 2.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.