Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

En himmel!

2013-10-07 14:49 #0 av: Masterworks

Satt och väntade på dottern som red, och tyckte det var en fin himmel så jag tog en bild! Glad

Anmäl
2013-10-07 14:56 #1 av: JNN


Det har du rätt i det var en väldigt fin himmel. Den enda kritik jag kan ge är väl kompositionen, skulle vilja se mer av himlen och mindre av den mörka marken , som ändå inte har så mycket till intressanta detaljer då den är en silhuett.

Hade dt varit fullt dagsljus har jag nog köpt kompet, men nu skulle jag velat rikta kameran högre upp..

Men det är väldigt fina färger! Ler

Anmäl
2013-10-07 15:04 #2 av: Masterworks

Jag gillade den stora silhuetten då den bröt av bilden på mitten? Men man kanske inte ska göra så? Glad

Anmäl
2013-10-07 15:16 #3 av: JNN


Tror inte det finns något som heter ska egentligen, utan det är väl olika hur man tycker och tänker!

Förstår på ett sätt hur du tänkte, men jag brukar normalt inte vilja ha med så mycket i en bild som inte innehåller detaljer om det är silhuetter man talar om framför allt. Men det är ju olika från fall till fall, man kan ju fota en hel människa som silhuett och då vill man kanske ha med hela den personen.

Men själva principen menar jag, om man t ex fotar en båt i en sjö eller ett hav, med mycket vågor, och himlen är klarblå, så skulle jag nog ta med mer av vattnet, men är det kav lugnt och himlen har massa vackra färger eller är väldigt dramatisk så väljer jag mer av himlen i stället.

Så i detta fall så är ju silhuetten rätt så icke föreställande, inget som direkt säger mig vad det är, så då hade jag hellre haft mer av den läckra himlen.

Men det är ju vad jag tycker andra kan ju ha en annan åsikt. Om du förstår vad jag menar..?Ler

Edit:

Nu har ju denna linje lite svängningar, men oftast placerar man inte horisonter och liknande i mitten av bilden, men det finns ju alltid undantag..

 

Anmäl
2013-10-07 15:18 #4 av: Masterworks

Men det är ju ganska mycket i bilden nedre del oxå? En väg, en äng och huset! Glad

Anmäl
2013-10-07 15:21 #5 av: JNN


Jo förvisso, men för min del känns den ändå så pass mörk, att man får anstränga sig för att se dom sakerna. Men det kanske beror delvis på min skärm jag har här på jobbet. Men om det går att ljusa upp den nedre delen, då blir det en annan femma skulle jag tro. För min del i alla fall..!

Men det är en fin bild helt klart!Glad

Anmäl
2013-10-07 16:15 #6 av: Jessicahagstrom94

Otroligt vackert. :) 

Sitter och väntar på att få se om det blir lika fint idag för då sticker jag och kameran ut.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.