Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Orkar stativet kameran

2013-10-06 19:37 #0 av: madeleinepa

Vet någon om ett sånt här stativ orkar en Nikon D3100 med ett 35 mm objektiv? Någon som har det?


http://www.kamda.se/fancier-mini-kamerastativ-silver

Anmäl
2013-10-06 19:38 #1 av: [Teddies matte]

Nja, förutom mitt vanliga stativ har jag något liknande litet stativ och det blir väldigt ostabilt med en systemkamera.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2013-10-06 19:43 #2 av: madeleinepa

Men det här stativet då, funkar det bättre?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=437629

Anmäl
2013-10-06 19:45 #3 av: [Teddies matte]

#2 Varför ett litet stativ? Mini-stativen är inte tänkt för systemkameror.

Vissa små stativ kan fungera med systemkamera, ex. liknande det du senast länkade, men då gäller det att skaffa en ordentlig variant, som faktiskt håller. Den du länkade verkar kunna vara lämplig för systemkameror.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2013-10-06 19:59 #4 av: madeleinepa

Jag har redan ett större stativ. Men ska iväg och resa snart och tänkte att det mindre kan vara bra att ha, kan man ju ta med sig i t.ex. väskan. :)

Anmäl
2013-10-06 20:00 #5 av: [Teddies matte]

#4 Ja, det kan ju vara smidigt förstås om man hittar ett som håller, det du länkade senast kan nog vara en idé.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2013-10-06 20:45 #6 av: Bagtjesen

Bry dig inte om billiga, små, jättelätta, stativ om du har en systemkamera - om du kostat på en bra slant på en bra kamera varför ett dåligt stativ? - Varför riskera kameran och objektivet?

Kolla ALLTID i specifikationerna för ett stativ - bra stativ från bra leverantörer tillhandahåller sådan information.

Om det inte är ett litet stativ du vill ha för att sätta på bordet i hotellrummet och ta bilder med självutlösare, och att du är en fotograf som är ute och rör på sig, så rekommenderar jag ett enbensstativ - kan fungera som vandringsstav. T ex Manfrotto MMC3-01.

Det stativ som föreslås i #2 som kostar ca 400-500:- klarar enligt tillverkaren (joby.com/gorillapod) så tunga kameror som tre kilo, men jag har känt på ett och skulle inte sätta min kamera D7000 med 18-105mm och batterigrepp (ca 2,3 kg) på det! Kommer du aldrig att köpa ett större objektiv än 35:an? I så fall kan ett Gorillapod Fokus (titta efter i tillverkarens katalog och specifikation), det är inte världens bästa tre-bensstativ men kameran kan klänga fast lite varsomhelst - och klarar 5kg (enligt tillverkaren) , men kostar ca 1100:-.

Vad är din kamera värd?

BägtjesenAnmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.