Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

M - Höstbilder i studio.

2013-10-05 14:54 #0 av: MarHai

Har precis köpt en svart bakgrund till studion och håller på att lära mig hur man ska ljussätta för bästa resultat. Har bara fotat med vit bakgrund förut.

Här är en av de första försöken. Att det svarta örat försvinner in i bakgrunden stör mig mest.

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2013-10-05 14:56 #1 av: MarHai

Kanin 2.

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2013-10-05 16:17 #2 av: Jessicahagstrom94

Kan inte hålla mig, måste få säga:

Ååååååååååååhhhh!!!!! vilka sötaKär
Speciellt #1Hjärta


Jag tycker bilderna är fina :) 

#0: 
Fint komponerat, gillar att löven och frukten inte är för oskarpa.
Jag kanske ser dåligt men jag tycker inte att hela ansiktet är skarpt, vilket jag hade velat..? 
Det stör mig att bakgrunden är skrynklig, men samtidigt gör det ingenting för papper blir skrynkligt, inget att göra nåt åt.
Och som du säger så försvinner den mörka delen av örat lite så du kanske kan ljusa upp just den delen lite?

#1 
Superfint, har inget att påpeka just nu.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-10-05 16:32 #3 av: JNN


Tycker också att det är jättefina bilder, och det stör inte att bakgrunden är lite skrynklig, men om man vill går det nog redigera bort relativt enkelt skulle jag tro. Att det sen är lite ojämnt gör inget, det bli bara lite liv i den då.

Kompositionerna är bra i båda bilderna, och det är fina färger och bra skärpa i dom. Att skärpan upplevs lite oskarp i ansiktet som Jessica säger kan nog bero på att slutartiden är ganska lång. Kaninen har förmodligen rört sig lite. Men den andra bilden blir nog min favorit, kul att den inte kunde låta bli rekvisitan..Ler

 

Anmäl
2013-10-05 16:54 #4 av: MarHai

Tack för givande svar båda två :)
Jag kollade upp bilden på datorn men där tycker jag den är skarp. Det kanske beror på uppladdningen på ifokus? Den skrynkliga bakgrunden beror på kaninen i #1 som försökte hoppa upp på den. Ska klippa av den skrynkliga biten till nästa gång :)

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2013-10-06 00:24 #5 av: Bagtjesen

Jag hann inte riktigt reagera på när dina bilder lades upp så jag tittar på  dem ordentligt nu istället.

På mina skärmar så blir de bra, inget är riktigt så mörkt som man först tror - tror man att bilden är för mörk eller för ljus så måste man ju sätta sig så man ser precis i mitten på skärmen där allt är neutralt. Så jag är mycket nöjd med mina nykalibrerade bildskärmar - och idag kan jag se att skrivaren också har tagit kalibrering, både skärm och fotopapper ser likadant ut...

Det jag reagerar på är att du fått hårda veck på bakgrundspapperet, som förresten ser mörktblått ut med en nyans av blå och rödvioletta toner - inget fel i det. Hårda veck behöver nog fixas till i redigeringen. Vet inte om det är papper du har, men det ser stelt ut i en för övrigt väldigt naturlig bild - en form av kontrast som ibland blir bra - men långt ifrån alltid.

De gamla fotostudios som fanns runt i landet förr i tiden hade ofta svart, blå, och andra färger och toner i sammet som hängde lite löst veckat - med rätt ljussättning ger det oanade möjliheter till skuggor och toner. Min morfars och mormors förlovningsfoto är taget med det, men fotografen här uppe var inte så skicklig så han fick för långt skärpedjup - Men det fick inte du.

Båda bilderna är bra, var och en på sitt sätt. På den andra ser det ut som 'ninen tänker "Nu håller du på igen med dina apparater, igen - tror du att jag få någon lunch nu - nä - det är visst självservering!"

BägtjesenAnmäl
2013-10-16 10:48 #6 av: MarHai

#5
Som du kan läsa högre upp så beror vecken på att en av kaninerna hoppade upp på bakgrunden. Har klippt bort den biten nu. =)

Hur ska jag göra för att få en helsvart bakgrund? 

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2013-10-16 12:05 #7 av: equestphoto

På min dator så skiftar både bilderna i blått, bakgrunden ser inte helt svart ut. Det kanske kanske vara med flit? 

Annars är det väldigt fina bilder! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.