Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Gul blomma

2013-09-22 19:59 #0 av: Cajolyne

Jag skulle gärna vilja ha kritik på denna bilden. På saker jag kan förändra osv.

http://www.flickr.com/photos/ekberg/


Anmäl
2013-09-22 20:33 #1 av: Jessicahagstrom94

Jag tycker det är en väldigt cool och fin bild :) hittar inget jag vill ändra, eller jo.. möjligtvis ta bort stråna som är nederst på bilden.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-09-23 07:19 #2 av: JNN


Det är en väldigt läcker bild, och blomman var också läcker. Kan hålla med om stråna i nederkant, men i övrigt har jag inte mycket att säga om den på så sätt, den är snyggt komponerad men hade nog önskat lite mer skärpa i mitten av blomman. Och kanske minskad mättnad en liten aning, det gula är lite väl starkt.

Men det är småsaker tycker att bilden i sin helhet är mycket bra!Glad

Anmäl
2013-09-23 13:17 #3 av: Bagtjesen

Jättebra bild om den är tagen på frihand. Skärpan ser ut att ligga precis i de främre kronbladens fäste in mot. Ett par millimeter till och ståndarna kommit i fokus.

Men det hela är så bra att det nog skulle gå att fixa till en aning i något bildbehandlingsprogram avseende skärpan. Försök att fixa det på egen hand men behöver du lite hjälp så ge någon lov att modifiera bilden, t ex lägg in bilden i "Redigera mina bilder".

"Stråna" längst ner skulle jag också ta bort, eller åtminstone göra mer oskarpa.

Beskäringen tycker jag är bra - man behöver inte alltid ha med hela blomman...

Färgerna kan ju till viss del bero på vilken vitbalans du haft eller om det var automatik. Bilden berättar inget om kamera, objektiv, och allt sådant...

Bägtjesen

Anmäl
2013-09-23 17:21 #4 av: Cajolyne

1# 2# 3#

Tack så mycket. Jag kan hålla med om att stråna ska bort där nere. Jag har tagit denna på frihand. Det är original bilden, vet dock inte varför den blev så gul. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.