Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

Kritik (M)

2013-09-15 11:46 #0 av: Trongutten

Skulle gärna vilja ha kritik på den här bilden tagen imorse :) Bilden är tagen med en Canon EOS 7D och ett Canon EF 50mm f/1.8.

Anmäl
2013-09-15 11:59 #1 av: Mooniq

jag är amatör - men spontant måste jag säga att bilden är jättesöt!! 


Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-09-15 12:44 #2 av: Schnauzertik

Fin bild och bra  komposition. 

Det är lite svårt att bedöma bilden när den inte är större men jag ser i alla fall att den röda tröjan har fällt ut på hästens bringa som har fått röda toner.

Är inte säker här, men kanske skulle ansiktet och halsen varit en liten  aning ljusare?

Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-09-15 14:25 #3 av: Jessicahagstrom94

Jag tycker att himlen och hästen är för ljus. 

Jag saknar kontrast eller skärpa i hästens ansikte.

Tjejens färg på tröjan finns även på hästens bringa, det skulle jag redigera bort.

Tycker tjejen och marken ser jättebra ut :) 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-09-15 15:25 #4 av: Bagtjesen

Bra komponerad, men lite sämre jobb i redigering. Japp, bilden är för ljus och jag saknar låret/ryggen på hästen. Kraftiga rödtoner på hästen. Antagligen har du dragit för mycket i reglagen, eller så har du överexponerat.

Om du plåtat i RAW går det säkert att fixa, annars får vi hoppas att du exponerat rätt men överdrivit i redigeringen.

Fokus är svårt att säga något om på en så komprimerad bild - men annars håller jag med #3 i det mesta - kanske är marken/gräset för gul i tonen.

Du bör nog tänka på att hantera varje område - himmel, häst, flicka och mark för sig, om du inte redan gjort det.

Bägtjesen

Anmäl
2013-09-15 18:24 #5 av: Trongutten

Tack för kritiken alla!

#4 Hästen står med ryggen bakom tjejen, därför du inte ser den :) Bilden är fotad i RAW så jag ska se nu på en gång vad jag kan göra åt saken :)

Anmäl
2013-09-15 18:35 #6 av: Bagtjesen

Ja #5, jag menade inte ryggen utan där benet t v går upp mot manken -tycker det skulle se bättre ut om det blev en klarare avgränsning mellan himlen och hästen, inte skarp men subtilt synlig om du förstår vad jag menar.

Bägtjesen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.