Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Panik!

2013-09-09 16:56 #0 av: tlundegard

Hade kameran och min lunchlåda (omsluten av plast) i samma väska, självklart så gick lunchlådan sönder och sås läckte ut över kameran!
Nu vill den inte funka när jag sätter igång den. Spegeln fälls ut och in och det står error och att man måste sätta i ett batteri i kameran.

Vad sjutton ska jag göra?! Jag har egentligen inte råd med en ny kamera, men klarar mig inte utan!
Har en Canon eos 40d, är det ens värt att lämna in den när den är så gammal?

Snälla kom med tips, jag har panik!

Anmäl
2013-09-09 18:31 #1 av: LFCFredda

Börja med att ta ur batteriet och lägg kamera och batteri på tork tills i morgon. Med lite flyt så fungerar det bättre då. Men lägg INTE prylarna på ett element utan låt de torka i vanlig rumstemp bara.

Anmäl
2013-09-09 18:40 #2 av: tlundegard

Problemet är ju att det var socker i såsen, allt är klibbigt :(

Anmäl
2013-09-09 18:42 #3 av: tlundegard

Man kanske kan lämna in kameran för rengöring och se om den funkar sen?

Anmäl
2013-09-09 18:50 #4 av: LFCFredda

Risken för att så länge det klibbiga är kvar är att det leder ström och det är aldrig bra att den tar fel vägar. Är det sås där batteriet skall sitta också? Om det är så skulle jag prova att rengöra själv men är du osäker ska du naturligtvis ta hjälp.


Vad det en tjock sås tvivlar jag på att den tagit sig ända in i kameran men man vet förstås aldrig.

Anmäl
2013-09-09 19:39 #5 av: MagArne

Jag tror det är bäst att kontakta din hemförsäkring och se om de kan stå för servicen alt. bidrag till ny kamera.

Har det kommit fukt på kretskorten är det ingen serviceverkstad som kan lämna några garantier att det kommer fungera om inte korten byts ut.

Anmäl
2013-09-09 20:09 #6 av: tlundegard

Det var sån sås som man får med grönsakerna i thaiwok, den verkar ha runnit in lite överallt men jag tror inte att det var så mycket.
Jag tror nästan att det är avtryckaren som tjorvar, ska kolla upp med min hemförsäkring och höra vad det skulle kosta..

Anmäl
2013-09-10 10:47 #7 av: Inkanyezi

Dessvärre innehåller den såsen syra, som fräter på metallen i kontaktytor i strömbrytare och ledningsbanor i elektroniska apparater. Om det har kommit in i avtrycket, så finns det krypströmmar som kan orsaka lite vad som helst i kameran.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.