Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Porätt på ängen, kritik?

2013-09-08 12:14 #0 av: Pontussgra

Skulle önska kritik på dessa bilder från en härlig sommarkväll i augusti! 

1.

Anmäl
2013-09-08 12:15 #1 av: Pontussgra

2.

Anmäl
2013-09-08 14:21 #2 av: [PeterWem]

Någon form av upplättning är vad jag saknar. Antingen en blixt fotograferad genom en diffuser eller vit större tygbit, eller en reflexskärm. På så vis blir det en ljusglimt i ögonen som får dem att verka mer levande.

Anmäl
2013-09-14 13:06 #3 av: Bagtjesen

Bild #1 gör mig lite sjösjuk - horisonten lutar alldeles för mycket. Att jobba med att lätta upp ljuset i ansiktet, som är i fokus, skulle skapa en bättre bild.  

Bild #2 verkar vara lite ur fokus, kanske en halvmeter bakom modellen - kolla på havreaxen! Vill nog ha bra skärpa på ansiktet.

Båda bilderna är aningen överexponerade med hänsyn taget till det starka sidoljuset, halsen håret blir lite för utfrätt/detaljlöst. Men skärpedjupet tycker jag räcker till för den typen av bilder. 

Funderar också på om inte bilderna blivit bättre utan skogs/bergsryggen i bakgrunden, eller om du stått högre på en pall så modellens huvud inte kommit in i den bakgrunden.

Det är bra att våga ta många bilder, om du nu inte gjort det, berätta för modellen att du vill ta massvis med bilder och att det kommer att ta tid. Jobba mer med fler alternativ till vad du får i bakgrunden och mer med exponeringar. Kolla vad du hade för inställningar på fokuseringen - kolla om du inte kan ha spotmätning och sätt den på ansiktet. Se till att du har kameran inställd så att fokus och exponering inte ändras när du tryckt in slutaren till hälften (d v s bör ha AF-S och inte AF-C/AF-A) om du t ex har en Nikon - annars testa kamerans inställning på fasta föremål t ex en björkstam som är delvis i skugga och delvis i solsken och se till att du får med något mer av både ljust och mörkt.

Planera kanske ännu mer och i förväg på platsen så kanske du tagit med en pall/trappstege. Inget imponerar mer och motiverar modellen mer än om man är seriös - och då får man som sagt också kanske mer tid på sig (om du nu inte hade det).

Bägtjesen 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.