Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Redigera mina bilder

hjälp mig!

2013-08-29 11:59 #0 av: emal

Hej,

jag har en bild, tagen på mobil i rätt kass kvalité. Det är en bild som betyder mycket för någon som har varit ett enormt stöd för mig och som hjälpt mig, kort och gott överleva. Nu vill jag förstora den bilden till henne på en canvas, strl typ A4. Jag hittade via nätet att man kan pilla med den i ps och ändra strl och bikubisk någonting men tycker bilden blir så grynig, följt steg i steg och lagt på oskarp mask också. Någon som är grym på att fixa bilder och kan hjälpa mig. Vill göra detta för henne. Snälla hjälp mig!


Anmäl
2013-08-29 12:18 #1 av: Inkanyezi

Jag tror att du kanske kan hitta någon på Bildredigering i Fokus som kan hjälpa dig med bilden.

Oskarp mask är ett svårt verktyg när det gäller att förbättra bilder med få pixlar, så det bör man nog inte använda, utan snarare något av verktygen som minskar skärpan och gör bilden mer suddig. Men det går nästan alltid att förbättra en bild, även om den har "kass kvalité", så om du vill ha hjälp behöver du nog i första hand posta bilden från telefonen i originalskick, så att det går att se vad som finns att göra.

En tanke kan också vara att kanske inte göra bilden så stor att pixligheten blir besvärande. Äldre mobiltelefonkameror hade ofta ett märkligt pixelmönster, som bestod av grupper på fyra eller sexton pixlar, och som bara funkade när man ser bilden i väldigt litet format, som på telefonens skärm.

Anmäl
2013-08-29 12:31 #2 av: JNN


Är bilden verkligen så dålig då? Vi gjorde en canvas på 30x40 cm för några år sen, fotat med min dåvarande mobil som hade 3.2 mp.

Visserligen var ljuset rätt bra den gången, men på en canvas som oftast bör beskådas på lite större avstånd kanske inte bildkvaliteten är så jätteviktig..

Anmäl
2013-08-29 12:49 #3 av: emal

Jag vet inte, hon mailade bilden till mig, den behöver nog ljusas upp också. För någon som vill hjälpa mig att försöka pilla lite med den så kan jag maila den. Vill verkligen göra detta för henne!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.