Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Humla på lavendel

2013-08-25 18:24 #0 av: UgglanKiwi

Hejsan!

Jag skulle vilja ha lite nybörjarkritik på den här bilden som jag tog för några veckor sedan med min canon eos 600DGlad

Anmäl
2013-08-25 19:52 #1 av: UrchinFamiljen

Du vet redan vad jag tycker om den. ;) 

Lite synd att det inte var någon fokus på den närmsta vingen. :/ :)

Anmäl
2013-08-25 19:57 #2 av: UrchinFamiljen

Provade redigera den lite. :)

Anmäl
2013-08-25 22:28 #3 av: UgglanKiwi

Jaa det var synd:/ tack:) redigeringen blev jättefin, färgerna blev mycket klarare:D

Anmäl
2013-08-26 06:44 #4 av: JNN


Där gick det undan.. Och det var väl just färgerna som jag tänkte på i första hand, dom kändes lite matta i första inlägget.

Men efter redigeringen blev det bättre. Och ska jag vara petig så tycker jag kanske att humlan inte skulle varit riktigt så centrerad i detta fall, men det är en petitess.

I bland blir det helt enkelt som det blir bara. Man får inte alltid så många chanser i såna här tillfällen så man hinner inte alltid tänka på det..

Skärpan är ganska hyfsad, ser att du använt standardobjektivet med bländare 5.6. Den är ju inte jättestor, men skärpedjupet är ändå bara ca 2 cm på detta avstånd, så det är inte konstigt att ena vingen är suddig.

Men kort sagt, snyggt fångat!

Anmäl
2013-08-26 08:17 #5 av: tlundegard

Jättefin bild! :) jag gillade nästan originalet bäst, det blev för mycket kontrast och färg i den redigerade varianten. Jag gillar de lite mättade, ljusa färgerna, men jag skulle nog ha testat dra upp färgerna lite(!) och fortfarande behållt dom ljusa och med lite mindre kontrast :)

Anmäl
2013-08-26 17:57 #6 av: UgglanKiwi

Tack!^^


Anmäl
2013-08-26 23:02 #7 av: tlundegard

Hoppas inte du har något emot att jag testade redigera bilden :) Nu gjorde jag det väldigt snabbt, så justeringarna kanske inte är perfekt, men det var lite såhär jag menade :)

(vet inte hur färgerna och kontrasten ser ut för er, min laptop är lite missvisande..)

Anmäl
2013-08-27 07:59 #8 av: UgglanKiwi

Det gör verkligen iget att du redigerade bilden, det var ju bara snällt!

Jag tycker att det blev jättefint, jag gillar att färgerna blev klarare men ändå inte mörkaLer

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.