Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Blixtträsket dårå?

2013-08-17 19:13 #0 av: Paltn

Japp...måste ha mig en ok blixt för utomhusbruk. Främst för spontanporträtt. Tips ?

Lönar det sig med en för runt 1000-lappen eller måste man gå upp ett steg för att få nått att ha?
Syftet och användningen blir till 95% för spontanporträtt utomhus, och då som stödljus i lite dassigare miljöer.

Kamera: Nikon D5100

Anmäl
2013-08-17 19:41 #1 av: [Jens]

Jag är ingen expert men du var med i en tråd angående blixtar när jag ställde frågan för en lång tid tillbaks. Det var visserligen inte för utomhusbruk som jag frågade men kanske de passar bra även där?

Vad jag fick till svar till en bra blixt till bra pris var dessa:

http://fotofyndet.se/product_info.php?cPath=56_95&products_id=5590&osCsid=7fcf5c93c88c1bbcfbe44070312b7625

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=DAF42N

Som sagt så kan jag inte säga om de är bra eller dåliga utan det var vad jag fick som tips till min kamera i det här forumet =)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-08-17 19:58 #2 av: Paltn

den från cyberfoto verkar verkligen intressant, tackar


Anmäl
2013-08-17 20:13 #3 av: [Jens]

#2
Glad att kunna hjälpa till. =)

Jag själv är intresserad av den från cyberphoto. Kommer du köpa den och testa den så berätta gärna för jag är intresserad själv att köpa den men just nu är semesterkassan slut ;)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-08-21 20:13 #4 av: Paltn

Införskaffade Dörr Daf42 idag, inte hunnit testa den seriöst ännu dock, men i helgen tänker jag försöka låta kamera och blixt få gå varm, första gången jag fotar med extern blixt dock, så har inte mycket att gämnföra med. Men nått bildexempel och allmän utlåtelse går ju bju på =)


Anmäl
2013-08-21 20:45 #5 av: [Jens]

#4
Hoppas att allt blir bra och jag ser verkligen fram emot dina bedömningar av blixten. Själv har jag köpt en ny Hoya Pol filter till min kamera och nästa köp blir en blixt för kommande mörker-säsong =)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.