Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Splash

2013-08-04 22:35 #0 av: UgglanKiwi

Hejsan!

Jag fick min systemkamera canon eos 600D innan skolan slutade så jag har inte fotat så länge. Jag testade att fota vattendroppar för några dagar sedan och blev ganska nöjd:)

Jag skulle gärna vilja ha lite nybörjarkritik vad jag kan förbättra tills nästa gång^^

Anmäl
2013-08-04 22:38 #1 av: UgglanKiwi

oj, vad slarvigt jag skrevTystad

Anmäl
2013-08-05 08:36 #2 av: JazzBass

#1 - Rättade några skrivfel åt dig i egenskap av moderator. Skämtar

Tips till nästa gång: Försök få fram huvudmotivet lite tydligare på bilden. Ett sätt att göra det kan vara att se över bakgrunden lite extra innan man fotar. Den här bilden blir lite rörig kompositionsmässigt. Den här kunde också bli lite "renare" om man mörkar ner de ljusare områdena i bakgrunden i efterredigeringen, kanske värt att prova?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-08-05 09:01 #3 av: UgglanKiwi

Åh vad snällt att du rättade mina skrivfel!
Jag ska nog testa men jag vet inte vart och hur man redigerar bilder😄
Tack för tipsen!

Anmäl
2013-08-05 09:02 #4 av: UgglanKiwi

#2

Anmäl
2013-08-05 16:09 #5 av: Bagtjesen

Tycker att du lyckats väl överlag med bilden. Funderar lite om bilden skulle bli bättre av att vara mer centrerad - lika mycket tomt på båda sidor om glaset, eller om man skulle ha det ännu mer ocentrerat.

Pröva dig fram om du bara behöver tona ner den ljusa "bumerangen och snedstrecket". för att den skall bli mindre rörig. Fundera över typ av bakgrund och färg på bakgrund, när du tar olika typer av studio-bilder.

Det finns mängder med program för att ändra i bilder, allt från att beskära och ta utsnitt av bilder, till att andra i färger, skärpa upp eller göra luddigt. Prislappar från gratis till fem-siffriga belopp. På PC/Windows finns Paint.NET (lätt), och GIMP (betydligt svårare och finns också på div Linux-system) - Mac har jag ingen aning om.... Tar man bilder i RAW så finns det väl med ett program från Canon där man kan göra en del med bilderna initialt. Själv är jag mycket nöjd med DxO Optics Pro 8 för initiella ändringar, och sedan kör jag med Adobe Photoshop Elements 11 (ca 1000:-) . Men allt eftersom jag lär mig så kanske det blir ännu mer och dyrare/ mer kapabla lösningar. Finns bra kurser på nätet från de flesta av de större tillverkarna av redigeringsprogram, men även mängder med hobbyist-sidor kring deras produkter. Men, detsamma gäller oftast även en hel del av de program som tagits fram av olika idéella grupper.

Vad som passar var och en är svårt att säga för vi har alla lite olika sätt som vi lär oss saker och ting på. Så! Gå igenom kanske 10 olika produkter och se vad som passar dig. Kommersiella program kan man ofta testa 30 dagar - så ha ingen brådska innan du bestämmer dig!

Bägtjesen  

Anmäl
2013-08-05 21:40 #6 av: UrchinFamiljen

Me like! Skrattar

Ladda ner Photoscape, det använder jag. Det är gratis och funkar finfint!

Anmäl
2013-08-05 22:53 #7 av: UgglanKiwi

#5 Tack för alla tips!
#6 Tack!^^ vart laddar man ner det?😄

Anmäl
2013-08-05 23:21 #8 av: UrchinFamiljen

Sök på photoscape download på Google så ska du nog hitta det någonstans. :)

Anmäl
2013-08-06 08:34 #9 av: UgglanKiwi

Okej:D

Anmäl
2013-08-08 12:12 #10 av: JNN


Tycker att du lyckats riktigt bra för att vara första försöken. Skärpan är bra, och en lite annorlunda färgton i bilden som fångar intresset.

Det mesta är ju redan sagt om bakgrund osv, men jag fick en liten halvtokig idé, skulle vilja se bilden tagen i porträttläge, ser ut som om du använt ett glas eller nåt och det tror jag inte att jag sett tidigare. Så jag hade kanske velat få med mer av det...Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.