Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Vallmo

2013-08-01 14:13 #0 av: Sindylina

Nu har jag en blombild igen. Vad tycker ni om detta foto?? Kritik önskas...Glad

Anmäl
2013-08-01 15:37 #1 av: Bagtjesen

Inte så dåligt, men jag skulle föredra att du tar bort knäckta grässtrån med ax i och kanske bara böjer dem bakåt bara så att de inte är inne bland vallmons kronblad - själv tycker jag om bilden som miljöbild - vacker vallmo, och grässtråna som också kan vara i lite fokus - i övrigt har du skärpa på stänglar och bakgrunden är lagom diffus och inte för rörig. Det är en bra bild som lite enkelt kunde blivit ännu bättre, sedan är det en konstnärlig smaksak om man vill ha med en vallmo vars kronblad börjat torka i kanterna, högsommaren är ju över nu den 1 augusti...

Bägtjesen 

Anmäl
2013-08-02 18:38 #2 av: Sindylina

Tack så mycket!! Jag förstår vad du menar. Det ska jag tänka på i fortsättningen...Anmäl
2013-08-02 20:43 #3 av: JNN


Kompositionen tycker jag är bra, och att stråna blandar sig bland kronbladen gör inte mig så mycket, men jag tycker färgen i blomman känns väldigt stark, vet inte om du redigerat kraftigt, kanske med flit eller om den kanske är en aning överexponerad, men den känns lite i ögonen tycker jag nog.

Men annars tycker jag att det är en bra bild, fint med lite färg med den annars relativt färglösa bakgrunden!Glad

Anmäl
2013-08-03 10:47 #4 av: Sindylina

Tack!!

Här kommer originalbilden. Jag tycker den är lite grå o färglös. Därav redigeringen men jag kanske tog i lite...Funderar

Som nybörjare tycker jag det är kul att prova lite. Det är ju så man lär sig.

Anmäl
2013-08-03 12:34 #5 av: Bagtjesen

Jo, du har nog tagit i för mycket med färgen på första bilden. Men rynkorna och nerverna/ådrorna i kronbladen är ändå väldigt tydliga i originalbilden. Den andra bilden är nog en aning för ljust exponerad, och när du "krämar på" för att kompensera blir det kanske lite för mycket.

Jag tycker dock att originalbilden har mycket som talar för sig. Det är två milda färgtoner i rött och grått som ju brukar gå väl ihop, och de gröngrå detaljerna stör inte. Jag tänker bilden som "röd och silvergrå". Välj ut bara det röda i bilden och laborera med det, och lämna det grå som det är. Det är väl värt ett försök. Det kan bli en riktigt bra och sober/stilren "poster" att ha på väggen". Det kan också var värt ett försök att försöka ta bort den blåsvarta delen av fruktämnet/ståndarna och pistillerna som syns mellan kronbladen till höger i blomman, för att se hur det ser ut.

Jag tycker att man kan jobba med sisådär 10 alternativ av en i grunden bra bild, bara för experimenterandets egen skull och för att lära sig. En "enkel" bild är också lättare att göra små justeringar i, och kanske är det så att en i början bra bild bara behöver små justeringar för att nå sin maximala potential?

Bägtjesen

 

Anmäl
2013-08-04 08:32 #6 av: Sindylina

Tack en än gång!!

Jag har tagit bort den lilla mörka "fläcken" till höger o det blev bättre.

Jag tar t mig o lär... Glad

Monica


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.