Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Foto iFokus fototävlingar & fotolekar

Utmaningen - Omgång 41

2013-07-30 13:41 #0 av: JazzBass

Temat den här omgången är FORMER. Som vanligt är det fritt fram att tolka temat hur man vill men man ska ändå klart kunna se och förstå kopplingen till temat.

Reglerna är:

  • En bild per person
  • Bilden ska vara tagen efter att det här inlägget postats
  • Om redigering: Man får redigera och manipulera sitt bidrag relativt fritt, men manipulering som grovt förändrar bildens innehåll, liksom att lägga till detaljer i bilden som inte fanns med från början, t.ex. att lägga in en ny himmel eller ett djur på bilden är inte tillåten. Bortkloning av störande detaljer är ok, men inte att lägga till nya bildelement. Bilden får bestå av flera exponeringar (t.ex. HDR, panorama) så länge de ovannämnda kriterierna uppfylls.
  • Bilden ska inte ha någon beskrivning, men gärna en bra titel
  • När tiden för uppladdning av bilder gått ut (se nedan), startas kommenteringen. Alla deltagare kommenterar då alla andra deltagares bilder, och delar ut 10p till de bilder man tycker är bäst. Max 3p till en och samma bild, men i övrigt får man fördela poängen hur man vill. (Är det totala bildantalet 6 eller mindre är det dock 6p totalt som delas ut).

Den som laddar upp en bild förbinder sig att också kommentera de andras bilder. Det är den viktigaste delen i Utmaningen. Om någon inte kommenterar räknas inte dennes poäng ihop i slutet.

Din bild ska vara uppladdad här i tråden senast fredagen den 9.8, eller om 10 bilder redan laddats upp långt före det; senast kl 7 morgonen efter att det antalet uppåtts.

Alla är varmt välkomna att delta, men innan deltagande, var beredd på att följa reglerna och kommentera (i tid!) när det är dags, så blir det roligast och mest givande för alla att vara med. 

Lycka till! Glad

EDIT 12/8 - Ändrade formuleringen i sista regeln i punktlistan, så den bättre motsvarar det som avses. /JazzBass

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-08-01 22:16 #1 av: Andina

(Det här var inte lätt... det finns ju former överallt! ;) )

Well, well, well... Forms!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-08-05 11:15 #2 av: JazzBass

Måste puffa lite så den här inte glöms bort. GladSjälv har jag dock knappast tid att delta den här omgången (heller...), då jag har lite för mycket på gång denna vecka, tyvärr.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-08-06 00:46 #3 av: Martin

Lovar att delta - så får vi se i vilken form det blir :)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-08-06 01:44 #4 av: felixhaljeskog

Ska också försöka delta så det kommer nog upp en bild snart!

Anmäl
2013-08-06 10:18 #5 av: bamse6311

#1 Andina

Riktigt snygg bild.

@alla, är tyvärr inte själv så proffsig att jag platsar att dela med bilder.
Kör bara med en enkel "point and shoot" kompakt men älskar att titta på bra bilder.

Bästa hälsningar,
Bertil

 

Anmäl
2013-08-06 10:25 #6 av: Andina

#5 - Tack Bamse6311! Glad

Men jag är bara en glad amatör, som inte förstår mycket av fotograferingskonsten men fotar gladeligen ändå. Så jag tycker nog att du, och alla, kan delta i dessa utmaningar. Det brukar vara en blandad kompott av amatörer och "proffs" som deltar - och det tycker åtminstone jag är riktigt kul, det inspirerar! Och framför allt så lär jag mig väldigt mycket på det. (Tävlingsmomentet i utmaningarna är inte viktig alls för mig.)

Skrattar

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-08-06 12:05 #7 av: [klara325]

Trädgårdsmöbler :)

Nikon D60 + Nikkor 18-55 mm

Anmäl
2013-08-06 15:11 #8 av: Niini

En babys former

Anmäl
2013-08-06 18:36 #9 av: Tregly

Hjärtformat Hjärta

Anmäl
2013-08-06 21:35 #10 av: Jessicahagstrom94

En instängd glödlampa gjorde dessa former så vackra.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-08-09 19:53 #11 av: Martin

Singularis Former

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-08-10 14:19 #12 av: Martin

Tar mig friheten att börja kommentera då vi fått in 6 bidrag och tävlingstiden gått ut.

Andina,  3 p
Mycket spännande bild och väl utfört. Funderar på om det är bokeh eller rörelseoskärpa på den frilagda wellpappbiten. Kalasbakgrundsfärg som gör bilden!

klara325, 2 p
En bild som gör sig kanon i svartvitt och som jag gillar mycket. Känns tidlös. För mig funkar det kanon med skärpan där det ligger och skärpa både fram och längre bak i bilden.

Niini, 1 p
Oväntad tolkning av temat men fungerar absolut för mig, en babys ansiktsformer är väldigt speciella och för mig som småbarnsförälder klappar hjärtat lite extra. En härlig blick på den lille!

Tregly
Tjusigt motiv men för mig känns det lite oskarp och av den skarpa linjen i underlaget känns skärpedjupet för kort och att skjärpan inte riktigt sitter där den skall.

Jessicahagstrom94
Trevligt motiv som jag tror att du hade vunnit på att vara lite längre från motivet så att den blev en del av bilden och inte fyller ut hela. Nu tycker jag att bakre väggen skapar lite obalans i bilden. Kanske hade du då också kunnat få med en spegling av mönstret i en vägg eller liknande, tycker mig se delar av det till vänster i bilden.

Martin
Mitt eget bidrag.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-08-12 00:07 #13 av: [klara325]

Andina 3p
Jessikahagstrom94 2p
Tregly 1p

Anmäl
2013-08-12 06:52 #14 av: Martin

#13 Klara; Du måste kommentera alla bilder och inte bara sätta ut poängen, för att poängen skall räknas.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-08-12 10:13 #15 av: [klara325]

Ah, ok :) 

Andina 3 poäng
Bakgrundsfärgen i röd ger en fin kontrast till wellpapprets bruna. Sedan gillar jag hur man kan se att wellpappret rör sig trots att skärpan sitter där den ska. 

Jessikahagstrom94 2 poäng
Tycker om att bilden är så mörk så att mönstren i bilden verkligen får ta plats. Håller dock med Martin att bilden kunde vara tagen närmre ljuslyktan. 

Tregly 1 poäng
Tycker om själva bilden som helhet. Gillar att hjärtat inte är helt centralt i bilden, vilket gör den intressant. Dock kunde skärpan varit bättre.  

Anmäl
2013-08-12 10:29 #16 av: JazzBass

#15 - Du ska kommentera alla bilder. Ta modell av Martin.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-08-12 10:57 #17 av: [klara325]

Ok!

Martin
Rolig att du fotat "form" till en tävling om former, men bilden är inte så intressant. 

Niini
Söt bild! Dock kopplar jag inte bilden till former, som jag tänker. 


Anmäl
2013-08-12 11:00 #18 av: Andina

Tack för poäng o kritik (#1)! Det uppskattas alltid! Glad
Den enda rörelseoskärpa som kan finnas i bilden är från min hand när jag knäpper bilden (wellpapprullen låg still på bordet).

#7 - klara325 - Trädgårdsmöbler - 2 p
En bild med tydliga former. Gillar att den är i gråskala. Gillar också att oskärpan ligger i både ovan- och underkant. Men mina ögon for 'som tokiga' upp o ned utmed bilden innan de hittade ett "fäste" i bilden att vila på. Galen Snygg bild!

#8 - Niini - En babys former 
Bildens 'namn' associerar till temat Former, men annars hade jag nog inte kunnat 'hitta temat'. En jättesöt baby, och en härlig bild på den lilla. Underbart ansiktsuttryck!

#9 - Tregly - Hjärtformat -  1p
Mysig bild med temat former tydligt och klart. Tyvärr är hjärtat är oskarpt... Endast "Hjärtats väg" är skarpt (den skarpa 'linjen' tvärs över bilden horisontellt). Hade hjärtat också varit skarpt hade det varit en jättebra bild som tydligt illustrerar temat. Gillar tanken bakom bilden!

#10 - Jessicahagstrom94 - lampa
Former av flera slag syns tydligt i bilden. Tanken är bra. Men jag störs av att sladden syns i bild och även de blå inslagen i högerkant. Önskvärt hade varit att bilden tagits med sladden dold och ljusreflexerna i bakgrunden hade fått komma med mer, eller att fota lampan mycket närmare alternativt beskära bilden.

#11 - Martin - Singularis former - 3 p
Jag är svag för grafisk form ('arbetsskada') och gillar denna tolkning av temat - som också förstärks av rubriktexten i bilden. Bra fångat med ögat i fokus också.
Däremot hade jag gärna beskurit den i nederkant en hel del. Från och med texten till vänster om ansiktet (i näs-nivå). Den texten stör mina ögon rejält. Att beskära bilden fr o m den texten och nedåt tar bort en del av den bruna bakgrunden (i vänsterkant), som jag också tycker är för mycket, samt ger en mycket renare bild.

Ser att min poängdömning mest baseras på hur jag helst hade sett bilderna... och tankarna bakom dem... fick inte ihop min poängsättning på annat sätt, dock... ;)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-08-12 18:53 #19 av: Tregly

Andina 1p En häftig bild! Det som ger den 1p är att det är lite svårt att tolka själva bilden, förutom former som var temat. Känns inte som det finns något att fundera på när man ser bilden. Jag personligen tycker om när det finns lite djup i bilder. Och då menar jag inte synligt djup, utan när man kan stå och fundera på bilden, har den ett mindre tydligt meddelande än det uppenbara. Men det är en skickligt tagen bild, och den följer temat bra. 

klara325 2p Älskar bilden för att den är djup. Den följer temat. Den ger en gammaldags känsla och man kan titta på den ett tag, man tröttnar inte. En behaglig bild och finns inget negativt att säga om den.

Niini 1p Ovanlig tolkning. Bilden är klart skickligt tagen och den är bra på många punkter. Vet inte riktigt om tolkningen fungerar till temat, därför får den inte en fullpoängare. Det är en bra bild och en bedårande bebis, men den får mig inte att tänka på former.

Jessicahagstrom94 1p Mysig bild. Skulle önskat en lite annan komponering så att bland annat lampknappen nere till vänster och det blåa till höger inte var med. 

Martin 1p Där hade vi en form bokstavligen. Kul tolkning! Har inget riktigt att kritisera. Fokuset ligger där det ska och färgerna är lagom och behagliga.

Anmäl
2013-08-12 20:30 #20 av: Niini

Andina 3p
Gillar hur fokuset ligger på hela motivet samt den röda bakgrunden som
ger mer liv till det hela.

klara325 2p
Tycket det är häftigt hur hela bilden ser ut att vara en blyertsteckning. Hade dock önskat fokus på lite större andel av motivet.

Tregly
Vacker tolkning av temat. Känns tyvärr som om motivet är lite i oskärpa, dels p.g.a. "stigen" som bildats framför.

Jessicahagstrom94
Vackert motiv! Tycker tyvärr att lampsladden förstör lite det hela, hade velat ha lite mer oskärpa i bakgrunden.

Martin
1p
Kul tolkning av temat. Tekniskt sett inte så bra bild enligt mig men får en poäng för att det känns som en kul idé som plötsligt bara slog dig när du satt vid frukostbordet ;)

Anmäl
2013-08-12 21:21 #21 av: Jessicahagstrom94

Andina 2p, helt enkelt genomfin bild! färgerna, kompositionen - jag hade inte gjort det bättre själv. Det enda jag inte gillar är blixtljuset.

klara325 3p Skärpedjupet, ljuset, kompositionen, jag gillar det! jag hade nog gjort den lite ljusare, men den förtjänar ändå 3p.

Niini - bra bild, men jag vet inte om jag tycker att bilden passar in på "former".

Tegly 1p, älskar tanken! Hjärtat skulle ha varit skarpt och hela bilden ljusare (eller bara hjärtat) och den är lite grön i färgen, men den är ändå bra och jag relaterar till temat för omgången. 

- jag - 

Martin - förstår tanken, men jag fastnade inte för bilden riktigt. Jag har nog haft större delen av tidningen skarp och inte kapat en del på texten i överkant. 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-08-17 15:40 #22 av: Martin

Då tror jag att alla har röstat som var med.

Grattis till Andina som vann tätt före Klara325, de två bidragen var i en klass för sig enligt de som röstade (och jag håller med).

12 Andina
11 klara325
 5 Martin
 3 JessicaHagstrom94
 3 Tregly
 2 Niini

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-08-17 17:13 #23 av: felixhaljeskog

Grattis! :D

Anmäl
2013-08-18 10:52 #24 av: Andina

Vad roligt - Tack för Grattisar! Skrattar

Och Grattis till dig också, klara325 - som kom tvåa hack-i-häl! Stjärnor

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-08-18 19:05 #25 av: [klara325]

Tack och grattis Andina! Alltid lika roligt med fototävlingar! :D

Anmäl
2013-08-24 21:14 #26 av: felixhaljeskog

När kommer nästa upp? :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.