Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

Ros

2013-07-24 08:12 #0 av: Fabian Hellmyrs

Vill Järna ha kritik på detta foto.

Anmäl
2013-07-24 11:56 #1 av: bamse6311

Tycker att det är en bra bild.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-24 12:10 #2 av: Inkanyezi

Välkommen till forumet Fabian
Du har valt "hård" kritik, men för att kunna ge det behövs kanske lite mer upplysning om vad du har tänkt dig med bilden. Någon kan tycka att en bild av en röd ros är fin, men det är ju inte någon särskilt givande kritik, om avsikten med att lägga upp bilden är att man vill ha just hård kritik.

Jag tycker att bilden är ganska intetsägande, och den har i mina ögon en ganska svår defekt, genom att den är överexponerad, och att de mättade röda tonerna är utan nyanser och att de gröna också är alldeles för ljusa i min smak. Dessutom har skuggor i själva blomman sotats igen, som de kan göra när man ökar kontrasten i en överexponerad bild.

Du skriver inget om tekniken som du har använt och varför. Om den är tagen med en telefon kanske det inte är så mycket man kan göra åt exponeringen, men det kan finnas en kontroll av exponeringen på din kamera, och den borde kanske i det här fallet ha dragits ner en bra bit.

Sedan vet jag inte om du har någon tanke bakom de två svarta fälten över och under bilden. Själva bilden tycker jag har lite fantasilös komposition, med blomman placerad mitt i.

Om du hellre vill ha lite mindre utvecklad kritik, bör du välja någon av de andra kritikgrupperna, exempelvis "Nybörjare".

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.