Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Hur ska man gå till väga?

2013-07-20 23:11 #0 av: Peak303

Jag har på flera hemsidor hittat mina bilder. 
Vet inte alls hur jag ska kunna få bort dem/anmäla dem. Vad jag hört är det sällan bildstölder tas hand om? Eller har jag fel?

Hittade mina bilder bland annat på 2 bloggar där personerna raderat min logga och där den ena skrivit dit en egen logga på.

Sen hittade jag även 3 wallpaperhemsidor med en av mina bilder på. Hur ska man ens gå till väga? 

Jag har försökt anmäla till hemsidorna men då måste man ha identifiering bevis..? Hur ska man kunna fixa sådant? 

Hur kan dem ens tillåta att bilder med loggor laddas upp på wallpaper hemsidor? Där det till och med står mitt namn på? Där folk har fritt fram att ladda ner bilderna?

Tacksam för hjälp!

-'  Malin Hultman - Medarbetare på Kanin & Naturfoto
Snowflake's Kaniner, Ras-, kel- & hoppkaniner i Eslöv, Skåne
Portfolio | 500px | Instagram | Engelska Kanin Ifokus | Kaningenetik

Anmäl
2013-07-21 11:02 #1 av: bgtommyalm

Börja med att kontakta sidorna och förklara att du vill ha betalt för att de använder bilderna. Du kan hitta anvisningar för vad det skall kosta på Bildleverantörernas förenings hemsida. http://www.blf.se/category/fraga-blf-2/pris-pa-bilder-och-fotouppdrag/.

Du kan få hjälp med att dra tjuvarna inför rätta hos Bildombudsmannen http://www.bildombudsmannen.se/

Du kan om du vill börja lite mjukt och kräva att de tar bort bilderna omedelbart och att du får en ursäkt. De som har ersatt din logga med sin egen har gjort ett rejält övertramp och det skall du absolut påpeka.

Buss på dem!

Önskar dig en bra dag.    Tror mer på kunskap än på prylar!

Medarbetare på Modellfoto i Fokus

Anmäl
2013-07-23 11:40 #2 av: Janne64


Börja med att ta skärmdumpar så du har någon form av bevis.

Anmäl
2013-07-23 14:01 #3 av: [Mustangcab]

Om an googlar på en raskatt jag har så finner man en av min foton där. Jag har ingen aning vad det kommer ifrån med det är inte särskligt bra så jag bryr mig inte. Men om man  googlar var kommer bilderna ifrån undrar jag?

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-23 14:10 #4 av: Inkanyezi

#3 När du söker via Googles bildsökning, så kommer varje bild från en webbsida, och om du hittar en bild som är din där, så kan du ju klicka på den och kommer då till platsen där den är publicerad. Då ser du ju i alla fall vilken webbplats som har lagt upp den.

Och bilderna som visas ligger alltså inte hos Google, utan de ligger på sina respektive sidor, så det kan mycket väl vara bilden på din egen webbplats, eller på en plats där du har publicerat den, som syns vid bildsökningen när du slår på kattrasen. Google är ju bara en sökmotor, där man ska kunna hitta det man letar efter.

Anmäl
2013-07-23 17:09 #5 av: [Mustangcab]

¤# 4 Jo det förstår jag att den inte ligger hos google. Den bilden jag avser ligger på SVERAKs hemsida och dit har jag inte sänt några fotonSkrattar

Sen finns det flera foton på mina katter men där står också var de är publicerade.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.