Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Emma i grönska

2013-07-13 15:36 #0 av: Emlielki

Jag vill gärna ha hård kritik på både foto och redigering. :)
Fotat med Canon EOS 550D - Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare f/1.4 - Slutartid 1/640 sek - ISO 400

Fotad kl 9 på kvällen igår (12'e Juli)

/ Line Kinnari

www.linekinnari.se - Portfolio 

Anmäl
2013-07-13 17:15 #1 av: Martin

I grunden ett bra foto och en bra tanke med Emma i grönskan. Det största gröna bladet som går över hennes arm tycker jag stör mycket, blicken dras dit. I övrigt gillas ljuset och du har en soft skön bakgrund.

Redigeringen är ju svårt att säga något om utan att veta hur bilden såg ut innan eller vad du gjort :)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-07-13 18:27 #2 av: Emlielki

#1 Tack. Jo, det gröna bladet reagerade jag på, men kände att det skulle se plastigt ut om jag försökte ta bort det eftersom jag då hade varit tvungen att måla bort det ist för klona. Såg det inte förrän i datorn, annars hade jag knipsat av det bladet.

Tänkte mer om redigeringen såg okej ut till just denna bilden, Om den passade såhär eller om en annan redigering hade sett bättre ut.. Originalbilden är "riktiga" färger.

/ Line Kinnari

www.linekinnari.se - Portfolio 

Anmäl
2013-07-13 20:07 #3 av: Martin

Jag tycker fotot är bra, vet inte vad du gjort med färgerna men jag gillar bilden så här så förmodligen har du gjort ett bra jobb med redigeringen. Kanske enklare att avgöra om du lägger upp orginalbilden också.

Men ett vackert porträtt i härligt ljus tycker jag det är.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-07-13 22:00 #4 av: Emlielki

Här är en före/efterbild. :)

/ Line Kinnari

www.linekinnari.se - Portfolio 

Anmäl
2013-07-13 22:11 #5 av: Martin

Tycker det drömska intrycket av din variant är ett mycket bättre ljus/färg än orginalet. Så tycker du har gjort det bra!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-07-13 23:40 #6 av: Emlielki

Tack :D

/ Line Kinnari

www.linekinnari.se - Portfolio 

Anmäl
2013-07-14 06:28 #7 av: [Jens]

Själv kan jag hålla med de övriga på allt. Jättefin bild och bra färger!

Det enda jag skulle ändra på själv är att placera vattenstämpeln på en annan del av bilden.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-14 16:03 #8 av: BlackandBlue

får man fråga hur du har gjort redigeringen ? :)

Anmäl
2013-07-14 20:29 #9 av: Emlielki

Jag började med att ljusa upp bilden lite med Curves, sen drog jag ner det röda i hennes ansikte men Hue/Saturation. Vidare gjorde jag Midtones och Highlight varmare och shadows kallare med Color balance. Efter det la jag på en ljusgul/beige gradient från högra övre hörnet som jag satte på Screen och efter det la jag på en Gradient map som gick från mörklila, till lila/rosa till gul/orange och satte den på lighten. Till sist drog jag lite i levels för att ljusa upp bilden ytterligare ett steg och drog sen ner vänstra nedre hörnet i curves för att få lite mer djup.
Allt gjordes med adjustment lager.

Hoppas det var förståeligt :)

/ Line Kinnari

www.linekinnari.se - Portfolio 

Anmäl
2013-07-14 20:32 #10 av: BlackandBlue

jo tack jag förstod!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.