Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Blomma

2013-07-08 19:51 #0 av: BlackandBlue

Skulle vilja ha lite kritik på denna blomman jag fotade innan idag! Någon som kanske vet vad det är för en blomma?

Använde mig av en Canon EOS 600D med ett Tamron 90mm 1:2,8 Macro! 

Bländartal: 2.8    Exponeringstid: 1/800sek    ISO: 160

Anmäl
2013-07-08 21:24 #1 av: felixhaljeskog

Jag har egentligen inte mycket att säga, tycket att bilden är fin, färgen tycker jag också är väldigt bra!
Dock så hade jag gärna sett att hela blomman var skarp, stör mig på att det inte ligger någon fokus på dom nedre bladen.
Den är också lite brusig (vilket jag själv inte gillar i färgbilder).

Annars har jag inget att invända, positionen är bra, tycker den typen av bilder ska ha positionen i mitten av bilden!

Anmäl
2013-07-08 21:40 #2 av: BlackandBlue

#1 Tack så mycket !

hur tycker du att jag skulle gjort för att inte få den brusig? ison ligger ju lågt!

Anmäl
2013-07-08 23:08 #3 av: felixhaljeskog

Om du efterbehandlar så går det att göra en brusreducering :)

Anmäl
2013-07-08 23:09 #4 av: BlackandBlue

okej kan du förklara lite snabbt hur ^^

Anmäl
2013-07-08 23:11 #5 av: Paltn

Har du gjort något med bilden efter fotandet?

För ibland kan viss efterredigering påverka fokusblurret till att bli en aning brusigt. I detta fallet tycker inte jag det är något störande brus iaf.

Men fokusdjupet hade gärna fått vara lite djupare så att hela blomman kom i skärpa.

Anmäl
2013-07-08 23:13 #6 av: BlackandBlue

har lagt på lite kontrast o ljus! inga större redigeringar!

Anmäl
2013-07-08 23:15 #7 av: Paltn

Kan vara så enkelt att bokeh:n av det där objektivet på den brännvidden etc ser sådär "fin" ut att den upplevs brusig. För själva blomman som är skarp saknar helt brus.

Anmäl
2013-07-08 23:17 #8 av: BlackandBlue

okej ;)

Anmäl
2013-07-09 08:01 #9 av: JNN


Kollar man i exif så har du fotat med bländare 2,8 och på ett avstånd av 42 cm, vilket innebar ett skärpedjup på ca 2 mm. Då är det inte så konstigt att bladen inte är skarpa.

Om du fotat i manuellt läge hade du kunnat minska bländaren och ökat ISO-t lite för att öka skärpedjupet och behålla kort slutartid.

När man fotar makro är ju skärpedjupet aldrig speciellt kort om man inte stackar ett gäng bilder, vilket kanske inte är så lätt med en blomma utomhus om det blåser lite...

Jag tycker att din bild är jättebra, skärpan är mycket bra i mitten av blomman, och placeringen / bildkompositionen är också bra, men jag tycker inte att det är ett måste att ha blomman i mitten även om det är makro. Jag hade nog valt att vrida lite på kameran till vänster så att det var en aning mer luft till vänser om blomman. Men bara lite!

En variant som jag brukar använda mig av i nödfall om jag inte har med någon extern blixt är att använda den inbyggda som jag försöker vinkla ner en aning på motivet. Då kan man ha en aning längre slutartid och få med lite omgivningsljus och då är det blixten som gör motivet skarpt. Förutsatt att du fokuserat rätt förståss!

Men bra fotat i alla fall!Glad

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.