Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) blommor i Grekland

2013-07-04 21:50 #0 av: Jessicahagstrom94

Vill ha kritik på dessa bilder, vad som är bra och vad ni tycker är mindre bra :) 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-07-04 21:51 #1 av: Jessicahagstrom94

Är den här bättre? 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-07-05 07:04 #2 av: JNN


Jag tycker nog att första bilden är lite bättre får jag nog säga. Det enda jag skulle vilja ändra är nog kompositionen, så att bildrutan fylls lite mer. Blomman hade gärna fått hamna längre upp i högra hörnet så att den gröna själken och bladen kommit med lite mer. Annars tycker jag att den är väldigt fin.

Den andra bilden är ju bra sett ur makrosynvinkel, men ger i stället ingen helhetsuppfattning. Så vad som är bra och mindre bra är svårt att säga tycker jag, det beror på lite vad man vill visa och vad man som betraktare är intresserad av att se. Jag gör ofta så här också, att jag tar riktiga närbilder, men också en par bilder så att man ser vad jag fotat. I bland helt onödigt kanske, men så vill jag ha det!

Den andra bilden är inte riktigt knivskarp, och jag ser att du fotat på 300 mm, och det kan nog vara det som är orsaken. På den brännvidden är det nästan omöjligt att hålla kameran helt stilla, så med tanke på det har du fått en mycket bra bild ändå. Man kan höja ISO också, men med risk för att man får brustvätta lite.Ler

 

Anmäl
2013-07-06 22:29 #3 av: Jessicahagstrom94

#2 Tack för bra kritik! 

Hade också velat ha blomman på den första bilden mer uppe i högra hörnet, sånt som jag inser först när bilden är i datorn.. ;)

Mjo, hade hellre haft min makro-utrustning på den bilden men jag var inte tillräckligt nära blomman.. Jag vågar knappt höja iso på min kamera för jag har varit med många gånger om att bilderna är sjukt brusiga då, jag vet inte hur man "fixar" sånt sen i datorn? 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.