Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Nikon d5100 - närbild på blomma

2013-07-01 20:48 #0 av: [Jens]

Jag är som sagt amatör och jag köpte mig en systemkamera idag och tog en massa bilder. Det var några stycken som jag blev nöjd med men jag tycker denna blev bäst. Är närbild fegast att ta?

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-01 20:54 #1 av: Martin

Hur menar du med fegast?

Närbild på björn i vild natur känns ju t.ex. ganska modigt (och dumdristigt) :)

Grattis till nya kameran!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-07-01 21:05 #2 av: [Jens]

Tack,

Vad menar jag med fegt. Mja, jag tänker på mer på händelser som har ett budskap. Svårt att förklara.... kanske fel ordval och du har rätt! Jag ska inte ge mig på de vilda djuren och försöka.. hehe!


// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-02 06:55 #3 av: JNN


Jag skulle nog inte säga att det är fegast att fota närbilder, det kräver ju också lite av den som fotar. Det gäller ju att hitta först och främst ett hyfsat intressant motiv, och sen en vinkel eller ett perspektiv som fångar intresset hos den som tittar.

Vad som är intressant varierar ju ofta från person till person, så det är ju svårt att tillfredställa alla.

Just närbilder brukar man ju ofta vija ha åtminstone en del av motivet skarpt, och många gånger blir bilder lite för mörka. då ljuset inte alltid räcker till. Men det varierar ju också vad man är ute efter.

Här har du fått till en hyfsat skarp bild på själva blomman, kanske inte den riktigt krispiga skärpan men ändå skapligt bra för att vara dina första försök med den nya kameran. Ser fram emot fler bilder, jag själv är en fan av makrobilder!!Glad

Anmäl
2013-07-02 08:11 #4 av: [Jens]

#3

Tack för en utförlig beskrivning och det var ungefär så jag menade med frågan om feghet.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-02 18:30 #5 av: idaphotoo

Jag tycker den var jätte fin. :)

Anmäl
2013-07-02 18:39 #6 av: [Jens]

#5

Tack idaphotoo =)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-03 04:50 #7 av: [klara325]

Jag tror närbilder är både lättast och svårast. Hyfsade närbilder kan vara enkelt eftersom motiven finna överallt utan att behöva leta allt för mycket. Men riktigt bra närbilder är svårt! Myror, bin, humlor, spindlar...svårt, men roligt :) 

Om du gillar att ta närbilder kan du ju alltid kolla http://1x.com/photos/latest/macro :)

Och fin bild du har tagit! Vackert med en vit blomma mot mörkgröna blad :)

Anmäl
2013-07-03 05:26 #8 av: [Jens]

Tack klara325!

Jag tog många många bilder igår också i träningssyfte men jag tror att det blir bättre till helgen så jag får lite ro. Jag har inte semester hemma och känner mig lite stressad. =) Intressant det där med insekter för det är också en tanke jag har haft att ta bilder på också.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-07-03 06:27 #9 av: JNN


Har själv haft lite dille sista tiden på insekter, och det är riktigt kul när man är inne i det. Det är en utmaning då dom inte alltid vill sitta stilla..Blinkar

Anmäl
2013-07-03 07:45 #10 av: [Jens]

#9

Jag har akvariefiskar och försöker fota dem men det är ett h-e att få dem att vara still ;)

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.