Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Par-foto

2013-06-14 12:16 #0 av: MarajLowajz

Fotade två av mina kompisar häromdagen när dom skulle till balen. Tänkte höra vad ni tycker om bilderna, positivt och negativt, kritik osv.

Vad man ska tänka på nästa gång man ska fota par osv.

Allt är välkommet! =)

Lätt redigerade i Photoshop, ljus, kontrast osv.

Anmäl
2013-06-14 12:16 #1 av: MarajLowajz

.

Anmäl
2013-06-14 15:55 #2 av: [Teddies matte]

Fint, men jag skulle gärna ha sett att bakgrunden inte var så skarp, speciellt i den första bilden.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2013-06-26 02:27 #3 av: Dolomit60

Jag håller med om att bakgrunden kunde varti oskarpare på fotot i gräset, men det är inget som direkt stör mig å andra sidan.
Jag tycker det är en vacker romansitk, och välkomponerad bild !

Det gäller for den andra bilden också. men jag fastnar lättare för den första. Kanske för att den visar ansiktena tydligare.
Kanskie kunde snubbens ansikte vara något ljusare på den sista. Åtminstånde runt ögat.

Men bilderna är snygga och personliga !

Anmäl
2013-06-27 22:13 #4 av: MarajLowajz

#2+3 - Det går att fixa efterhand också :P Personligen så fastnade jag mer när man ser blommorna och allting men kanske blir lite för mycket för att ögat att fokusera på, får leka runt lite och kika hur det blir med oskarp bakgrund :)

Mmm det var väldigt svårt ljus den dagen och jag valde att ha en ljusare bakgrund för att de inte skulle ha solen i ögonen och kisa för mycket.


Tack för kritiken! =)

Anmäl
2013-07-25 10:00 #5 av: Dolomit60

Ja men blommorna ligger mest i förgrunden - dom får mer än gärna fortsätta vara skrapa for mig.
Det är mest bakgrunden - altsp bladverket.
Ochj det är riktigt man kan ge det oskarpa i PS. Men jag får det aldrig riktig att likna kort skärpedjup - fast det kan ibland bli snyggt på ett helt annat sätt.

Anmäl
2013-07-25 11:08 #6 av: Janne64

Om man lägger på lite lätt vinjettering så får du mer focus på paret och då blir inte bakgrunden så iögonfallande, kan vara en enkel förbättring.

På bild 2 så skulle du gått ner lite lägre, nu får man känslan att du fotar uppifrån. hade du använt blixt så hade den bilden blivit klart bättre eftersom du har motljus eller kompenserat för det med något bländarsteg. Man tappar mer detaljer i en bild om den är mörk än om den är lite för ljus, då kan man dra ner exponeringen i ditt redigeringsprog.

Hade det inte varit för det mörka i killen ansikte så hade det varit en klar favorit bland de båda bilderna då det ser mycket mysigare ut. Kär

Anmäl
2013-07-25 12:58 #7 av: MarajLowajz

5# Ja jag har lekt runt lite i PS men som du säger - man får inte riktigt till det där korta skärpedjups-liknandet. Får leka vidare och se vad som blir :P


6# Det får jag tänka på till nästa gång! =)
Får leka runt med vinjetteringen och se vad som blir av det! =)
Postar upp lite bilder efter att ha lekt runt få se om det blir lite bättre! :D


Anmäl
2013-07-25 22:29 #8 av: MarajLowajz

Lekte runt lite i PS idag och det här blev resultatet - vet inte om det vart försämring eller förbättring så jag låter er säga vad ni tycker! =)

Anmäl
2013-07-25 22:30 #9 av: MarajLowajz

vet att ''randen'' syns runt om men vart jag än letade så fick jag inte bort de :/

Anmäl
2013-07-25 22:36 #10 av: DesK

Ursäkta men det absolut första som ska ändras /tas bort är den iögonenfallande loggan. Nej den skyddar på intet sätt mot bildstöld! Loggan förstör dessa i övrigt fina bilder helt!

Anmäl
2013-07-26 05:16 #11 av: [Jens]

Jag måste också få säga ursäkta eftersom jag är amatör Skämtar men redigeringen på sista bilden blev inte så lyckat. Kanske skulle du fråga någon här eller på bildredigering.ifokus.se om hjälp?

Hoppas du inte tar illa vid dig men jag tycker mig se att du inte heller är så nöjd med redigeringen på sista bilden. Glad

För övrigt så håller jag med de flesta. Fina bilder!

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.