Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

Regndroppar på blad

2013-06-10 22:43 #0 av: Skogsmulle1

Hej!
Den här tog jag efter störtregnet i eftermiddags, alltid spännande med närbilder på regndroppar.

Anmäl
2013-06-10 23:48 #1 av: bamse6311

Snygg bild Skogmulle1.
Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-06-11 06:17 #2 av: JNN


Gillar okså den bilden, kanske lite mörk men ändå. Droppen i mitten är ju otroligt skarp, och jag vet inte om jag inbillar mig, men det ser ut som om  att man ser spegelbilden av dig i den..? Glad

Anmäl
2013-06-11 21:43 #3 av: Skogsmulle1

Tackar:) Jag kollade faktiskt upp det(i typ 200% förstoring) och det stämmer nog Skrattar. Jag håller med dig om att det kanske är en aning för mörk, men samtidigt vill jag ju behålla kontrasten mot den ljusa droppen. Bilden är "framkallad" i lightroom 3 så om du har tips på vilka inställningar jag kan ändra på för att uppnå detta så SKRIV!

med vänlig hälsning Martin

Anmäl
2013-06-11 22:14 #4 av: JNN


Där har jag inget tips, då jag använder Photoshop elements  och camera raw, men det går ju förmodligen göra samma saker.

Jag tog mig friheten att göra ett försök, men jag är absolut ingen expert på redigering, och det jag gjorde var egentligen bara lite justering av vitpunkten, och kontrasten och skärpte den en aning med highpass-filter.

Har du sparat i raw har du mycket mer möjligheter, och det finns nog många fler som kan detta bättre än mig. Om du vill kan jag lägga upp min version.Ler

Anmäl
2013-06-13 20:41 #5 av: Skogsmulle1

Okej, Samma här oftast blir det canons rawprogram DPP och photoshop på det.
Gör gärna det, blir  intressant att se hur du har tänkt:)

Anmäl
2013-06-14 07:46 #6 av: JNN

Nu är jag som sagt ingen höjdare på redigering, och du och andra kanske hade gjort annorlunda men det är väl nåt åt det här hållet jag tänkte på.

Har i princip bara trixat med vitpunkten och försökt att skärpa upp den en aning.

Kan möjligen ha tagit i lite väl mycket men ...

Anmäl
2013-06-14 15:49 #7 av: UrchinFamiljen

Åh, vad fin bild! Den var lite mörk bara. :)

Anmäl
2013-06-14 16:37 #8 av: Justie

Jag gillar att den är så mörk :)

We accept the love we think we deserve

Anmäl
2013-06-19 00:14 #9 av: Skogsmulle1

Hm konstigt jag trodde jag hade svarat, aja ;P
Tack än en gång för kommentarerna :)
Det jag tycker man förlorar med att ljusa upp bilden är dramatiken i den. En regndroppe är ju inte direkt dramatisk i sig men jag tycker en lite mörkare bild skapar det(det kanske är det sara menar också eller?). Å andra sidan ser din version mer fridfull ut,  och det finns ju verkligen en poäng med det. Förstår du vad jag menar?


Martin

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.