Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Redigera mina bilder

Redigering

2013-06-10 08:36 #0 av: gottne

Är det någon som har tid att fixa bort bakgrunden, helst helt, på min ängel. Kanske via senaste varianten av fotoshop. Tack för hjälpen i så fall, på förhand.

Anmäl
2013-06-10 11:06 #1 av: fotografen.ville

Jag gjorde ett försök till dig. Hoppas att du blir nöjd.

Anmäl
2013-06-10 12:12 #2 av: JazzBass

Att ta bort en bakgrund helt och hållet är svårt om man vill bevara en naturlig look. Om jag får komma med ett annat råd om den här bilden så är det att konvertera den till svartvitt för att råda bot på de något plottriga färgerna, och lägga på en vinjettering som tonar ner bakgrunden och flyttar fokusen till flickans ansikte istället. Eventuellt kan man också softa området kring flickan något.

Jag testade redigera bilden enligt det här för att se hur tipset skulle fungera (lade också på en svag sepiatoning), och jag tyckte det funkade riktigt bra. Men då det här inte är det du frågade efter så laddar jag inte upp den versionen av bilden om du inte ger tillåtelse att göra det.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-06-10 14:37 #3 av: gottne

Hej. Det vore kul att se även det alternativa resultatet .

Anmäl
2013-06-10 17:25 #4 av: Schnauzertik

Som JazzBazz säger det är inte så snabbt gjort att få till en friläggning och få in den till en annan bakgrund så det ser naturligt ut, särskilt det håret skulle ta en bra stund att få till snyggt

Jag använde mig istället av flera vinjetteringar i LR5 (+ ändrade vitbalansen). Då får du en nästan borttagen bakgrund.


Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-06-10 17:46 #5 av: gottne

Fantastiskt vilka suveräna resultat. Tackar, tackar. En jättekram från "ängeln" själv.

Anmäl
2013-06-10 18:21 #6 av: JazzBass

#3 - Så här ungefär menade jag. Lämnade dock bort färgtoningen och körde ren svartvit istället.


Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-06-11 06:45 #7 av: gottne

Alla 3 varianterna har sina poänger. Jag kanske använder alla 3

Tack än en gång.

Anmäl
2013-06-21 10:25 #8 av: SilverTail


jag testade med, :)

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.