Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Fjärilar?

2013-06-08 12:21 #0 av: Amelida

Hej!


Jag undrar var folk hittar alla dessa fina fjärilar. Har varit ute och letat men inte hittat några. Jag tror att jag letar på fel ställe. Har ni några tips på var ja ska leta?


Mvh Amel

Anmäl
2013-06-08 12:23 #1 av: :')

I skog och på ängar :)

Anmäl
2013-06-08 12:32 #2 av: Inkanyezi

All fotografering av vilda djur bygger i hög grad på tålamod, envishet, och till en del på turen att få se djuren och hitta deras favoritställen. Fjärilar är på många sätt lätta att hitta, men på andra sätt inte särskilt lätta att komma nära många gånger. De är mestadels skygga, men ibland kan de finnas i massor på en viss växt och sitta still långa tider, så att man kan få bra bilder på dem.

En idé är att börja med de som är lättast att hitta och komma nära. Nässelfjärilen sitter ofta still långa stunder, och den verkar älska vissa sorters blommor och finns då ofta i hundratal i ett sådant blombestånd.

Så det handlar om att vara ute mycket och att observera var man kan se fjärilarna och att man då följer dem och försöker förstå var de tänker slå sig ner och sitta tillräckligt länge för att man ska kunna få bilder på dem. Precis som när man fotograferar fåglar, är det också en stor utmaning att ta dem i flykten, kanske ännu svårare än fåglar, eftersom de är så mycket mindre.

Anmäl
2013-06-08 13:15 #3 av: :')

Ja, jag tar alltid med mig kameran och se vad jag hittade! Skrattar


Anmäl
2013-06-08 20:34 #4 av: Amelida

Ok. Ingen speciell plats utan bara ute i naturen då. Har varit ute idag och inte haft så mycket tur när det gäller fjärilar men å andra sidan så råkade jag på en helt annan lite häftig krabat. Snacka om tur. Men roligt var det :D

Anmäl
2013-06-08 21:04 #5 av: :')

#4 Nej vad coolt!

Anmäl
2013-06-09 12:18 #6 av: Paltn

Wow, den där ödlan hade jag då hellre haft på bild än fjärilar så jag tycker du ska va vrålnöjd! :P


I övrigt så gäller det bara ha med sig kameran lite överallt, denna fjärilen fick jag nu idag då målet igenligen var att fota en skogsväg till en annan tråd här på foto.ifokus.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.