Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera människor. Ej kritik

Par bilder (Inför bröllop)

2013-06-07 00:06 #0 av: lekandur

Hejsan!
Jag skulle vara väldigt tacksam för tips och trix.
Ska fotografera bröllop snart och jag tog lite bilder (lite spontant där av kläderna) 
Jag skulle vilja få tips på ifall mina poser fungerar, vad jag kan tänka på och vilka poser som är klassiska och vad som är lätt att glömma!
Det är mitt första bröllop och man vill ju prestera så bra man bara kan!

Vet inte riktigt vart den här tråden passar in då jag vill visa mer än 2 bilder men ändå få någon sorts respons? Flytta gärna inlägget om det ligger tokigt! 

Where you invest your love
you invest your life 

Anmäl
2013-06-07 00:07 #1 av: lekandur

bild 2

Where you invest your love
you invest your life 

Anmäl
2013-06-07 00:07 #2 av: lekandur

brud

Where you invest your love
you invest your life 

Anmäl
2013-06-07 00:08 #3 av: lekandur

brudgum 

Where you invest your love
you invest your life 

Anmäl
2013-06-07 00:13 #4 av: lekandur

detalj

Where you invest your love
you invest your life 

Anmäl
2013-06-07 08:05 #5 av: Schnauzertik

Har också en bröllopsfotografering i juli

Det finns många sidor på med tips för bröllopsfotografering.

T.ex här är några bra men  korta videosnuttar, vill man se hela så kostar det en del.

http://guld.moderskeppet.se/kurser/kurs/lar-dig-konsten-att-fotografera-brollop-benny-ottosson/0_Del+1+-+BLA%2C+Bakgrund%2C+Action%2C+LjusVärd för Pensionärer

Anmäl
2013-06-07 08:51 #6 av: Inkanyezi

Jag tycker att poseringen funkar, men att det är ganska viktigt att tänka på bakgrunden. I svartvitt flöt den ihop med paret, men i färg gör den väl inte det i samma grad.

Ändå är det så med 50 mm på småbild, att man inte har så stor öppning att man får bakgrunden att "försvinna" när man tar helbilder, det är bara när man går mycket nära som man får mer bokeh. Så om du har en längre brännvidd, kanske 85 mm, kan det funka bättre för såna här bilder, (med 85 mm ger f/2,8 mer bokeh än 50/2,0). Då bör man också öka avståndet från motivet till bakgrunden, alltså att de inte står för nära bakgrunden, om man vill ha kort skärpedjup och mycket bokeh. Ett sätt att komma runt det om man inte har en längre brännvidd är att inte vrida kameran till höjdformat, utan i stället klippa efteråt. Det finns pixlar så att det räcker till det. Alltså större avstånd till bakgrunden, och backa en bit och hålla kameran i landskapsformat.

Anmäl
2013-06-07 11:53 #7 av: JazzBass

#6 - De här är ju enligt EXIF tagna med 85/1,8 på relativt stora bländare med en 5D markII.

För mig funkar de här bilderna rätt bra, är bara inte helt övertygad om bilderna i #2 och #3, de får mig inte att tänka på bröllop i tyvärr (kanske mest p.g.a. ansiktsuttrycken) men är annars bra bilder. Vill man separera paret mer från bakgrunden kan man vid konverteringen till svartvitt justera färgbalansen så t.ex. grön-gula färger i originalet blir lite ljusare än andra färger, så undviker man att en svart kostym smälter ihop med en mörkgrön bakgrund.

Sen vet jag inte om bruden vill att man ska framhäva fräknar och dylikt i efterbehandlingen som du verkar ha gjort i #2, det kan löna sig att fråga vad bruden tycker om det. Oftare försöker man ju få dem mindre framträdande istället.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-06-07 12:26 #8 av: Inkanyezi

F'låt, måste ha drabbats av något hjärnsläpp... tyckte mig ha sett 50 mm där, så glöm helst vissa delar av mitt förra inlägg...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.