Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Hundrackare på bild

2013-05-27 20:59 #0 av: Paltn

Kliar i fingrarna om att posta lite bilder, så varför inte få bollat lite kritik om hur man kan förbättra sig.

Här kommer två bilder på hundar, den första är på lillasyrrans gammtik, fotat i norra norge tidigare i vår.

Den andra bilden är brorsans schäferhane på 4 år, fotat i helgen i norra sverige.

Båda bilderna är "tagna ur stunden", dvs inte speciellt förberedda, utan hunden fanns där och det gjorde även kameran..klick!

Båda bilderna är tagna med "nikon d5100" och "nikon 35mm 1.8G"

Anmäl
2013-05-27 21:00 #1 av: Paltn

bild 2

Anmäl
2013-05-27 21:01 #2 av: BettaSplendens

Jag är inte så duktigt på sånt här med kritik men vill bara säga att bilden var supersöt! :) Fast det är synd att ansiktet är skuggat.


Anmäl
2013-05-27 21:04 #3 av: Paltn

Mja, tycker inte den skuggan gör så stor skada, är ju hundens egna öra som skuggar, en del av bilden imo.

Har foton i andra vinklar också men där blev ljuset mycket sämre på själva hunden, var väldigt ljust vid tillfället.

Anmäl
2013-05-27 21:07 #4 av: BettaSplendens

#3 Ja det är ju klart att man inte kan flytta på vovvens öra men jag tyckte det var synd att ögonen skymdes lite.


Anmäl
2013-05-27 21:09 #5 av: Paltn

Ja, hade kunnat bli bättre ifall hon tittat åt vänster (fotografens vänster), förstår vad du menar

Anmäl
2013-05-27 21:11 #6 av: BettaSplendens

Men vovven är fortfarande lika söt! KärHjärta Älskar havet och bergen i bakgrunden också


Anmäl
2013-05-28 08:16 #7 av: JNN

Bild 1:

Man kan bli lite lurad av miljöerna i bland när man kollar på naturbilder, och det kan vara inbillning i och med strandens lutning och bergets uformning i bakgrunden, men det känns som om bilden lutar lite.

Ibland gör det inget, men med sjöar och hav är det känsligt om det inte är alldeles uppenbart att man vill att det ska luta.

Annars har jag inget att direkt kritisera, super fin bild! Miljön där är så maffig så ett längre skärpedjup så att man ser mer detaljer av berget och vattnet hade jag kanske önskat.  Men som sagt, jättefint fotat!Ler


 Bild 2:

Också en kanonbild, där jag tycker att det korta skärpdjupet är precis lagom. Jag tror att bilden kanske hade blivit ännu finare om kameran varit vinklad en liten aning neråt, så att horisonten kom upp en liten bit, men bara lite. Men det är en struntsak, bra bild är det ändå!Glad

Anmäl
2013-05-30 08:08 #8 av: Dolomit60

Skäredjupet, komposition och själva bildidén är helt ok tycker jag i synnerhet i bilden på bryggan.
Men jag reagerar också lite på att hundens ansikte är så pass mörkt.  Om man kan se hundens åogon tydligt så "möter" man hunden mer - den fpr plödsligt en personlighet, och biden fångar mer !

Jag vet inte hur du har mätt, men självskulle jag i en sådan bild väja spotmätning, och rikta sökaren mot hundens öga, och mäta efter det.
Tycker man bakgrunden blir för mörk så kan man fixa det i PS.

Ljusa upp bilden, så att ansikter syns, läg på en lagermask, och "sudda ut" det om inte ska vara mörkt med en stor mjuk pensel. Slida ner lagrets opacitet tills det ser bra ut, och slå ihop lagren !
(Exempelvis.....)

Annars gillar jag bilderna !

Anmäl
2013-05-30 09:28 #9 av: Paltn

Tackar för de goda orden och alla bra ideer! Keep em coming!

Här #8 är en bild då jag fått med första hundens, tikens, ögon bättre.

Dock ligger inte fokusenpunkten på ögonen här heller, tror inte jag har lärt in mig på det än utan sätter fokusen rätt i fejjan istället, detsamma gäller på människor....men jag övar på det! :P

Anmäl
2013-05-30 09:30 #10 av: Paltn

#7 Stämmer, bild 1 lutar en aning, omän lite. Märkte det inte före du sa det, men nu då du påpekat det så syns det tydligare :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.