Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Mjukvara

Lightroom 5 beta

2013-05-15 10:11 #0 av: Schnauzertik

Ny lightroom version redan ute i beta och kan laddas hem.

Inte så mycket nytt.

Moderskeppet berättar om den här

http://www.moderskeppet.se/lightroom5/?gclid=CNqLtofUl7cCFYh2cAodtRAA3g

Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-05-15 14:18 #1 av: JazzBass

Kanske inte så väldigt mycket nytt, men det mesta av det som är nytt har jag verkligen längtat efter, bl.a. det nya verktyget för radiella gradienter, avsevärt förbättrade klonfunktioner, offline-editering och automatiska upprätningsverktyg. Blir för mig en solklar uppgradering när skarpa versionen släpps. Orkar inte testa betaversionen som nu funnits tillgänglig i ungefär en månad.

Tillägg: Funktionen för att se dammfläckar bättre välkomnar jag också varmt, då jag ganska ofta fotar på mycket små bländare vilket gör att sensorfläckar syns lätt, samt även fotar av negativ som kan vara lite dammiga.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-05-15 14:37 #2 av: Inkanyezi

Om jag har förrstått det rätt har Adobe en ny licensieringsmodell, där allt arbete sker i "Creative Cloud", som man abonnerar på till en månadsavgift av för tillfället ungefär tjugo dollar, men som höjs till trettio om man tecknar senare än 25 juni. Man får alltså alla Adobes program med uppdatering på nätet och har ständigt den senaste versionen och uppdateringen, så länge man är uppkopplad.

För några av oss kan det skjuta över målet, eftersom vi inte alla behöver fullversionen av Photoshop, och det kan i längden bli dyrare än man egentligen önskar, även om priset är högst rimligt för den som driver företag och har använt hela sviten till den tidigare licensmodellen. För all bildbehandling som jag gör skulle jag klara mej med Lightroom.

För egen del fortsätter jag med Linux, UFRaw, Raw Therapee och Gimp. Gimp kommer med trettiotvå bitars bildhantering relativt snart, så man kan räkna med att programmet är ganska framtidssäkert.

Anmäl
2013-05-15 14:50 #3 av: hydman

Jag tror att Lightroom ligger utanför molnmodellen.

Anmäl
2013-05-15 14:55 #4 av: Ylva-Li

Japp. Lightroom ligger utan för cloud. Vore dumt om de la in det där med tanke på hur billigt det är jämfört med de andra bildprogrammen.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-05-23 11:39 #5 av: Schnauzertik

Nu har jag provat LR5 beta  lite och jo, det blir en uppgradering för mig också.

Den verkar också vara betydligt snabbare

Värd för Pensionärer

Anmäl
2013-05-23 12:15 #6 av: JazzBass

#5 - Bra om det är snabbare, för fyran är ganska långsam. Du är inte den första som sagt det men alltid bra med fler personer som tycker lika.

Måste bara få tummen ur och uppgradera operativsystemet i min macbook pro till Mountain lion, funkar inte med 3-4 år gamla Snow leopard längre....

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl