Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera mat - Ej kritik

Cupcakes

2013-04-20 23:50 #0 av: skogstossan

Här kommer ett cupcakesfoto. Jag är ganska nöjd även om det verkar som att skärpan hamnat lite galet. Recept och alldeles för många mer foton finns på bloggen: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/04/chokladcupcake-med-pepparmintsmak.html

Anmäl
2013-04-21 10:08 #1 av: papa-bear

gör om gör rätt. nä, skämt å sido, kan ju vara det kraftiga ljuset som lurar kameran eller dig till att göra inställningar som inte passar in i bilden. det kanske blir bättre om du dämpar ljuset lite.

Anmäl
2013-04-21 19:42 #2 av: JNN


Ja, jag håller kanske med papa-bear, den är nog en aning ljus men skärpan är tillräckligt bra tycker jag!

Bild-idén tycker jag är bra, kanske du skulle ha haft något färre cupcakes med, men det är ju en smaksak. På tal om smaksak, så ser dom här sakerna goda ut, som jag gärna skulle smaka på, fast jag ätit alldeles för mycket gott i helgen!Ler

Fina färger och en i övrigt fin bild som vanligt skogstossan!!Ler

Anmäl
2013-04-21 22:38 #3 av: Inkanyezi

Jag tycker faktiskt att kompositionen är helt suverän.

Man ska nog inte glömma att den ingår i ett ganska stort antal bilder vid det här laget, och att den visar en stil, en egen stil, där en del drag är att bryta lite grann mot en del av de "regler" som ofta lärs ut. Det finns fler på bakministeriet, och jag tycker att det är en sida som verkligen är värd att titta på. Förutom ett otroligt arbete på tårtor och kakor, är det fotografi av mycket hög klass, och jag tror att vi alla kan ha en del att lära oss där, om komposition och om hantering av bildelement och färger.

Jag tycker att det är väldigt bra jobbat, och jag är ytterligt imponerad av utvecklingen från de första bilderna vi såg på sensommaren förra året.

Anmäl
2013-04-27 22:12 #4 av: skogstossan

Åh, tack så hemskt mycket Inkanyezi! Jag var hemma hos min syster häromdagen och vi var inne på min blogg för att titta lite på tårtbilder. På hennes dator såg mina bilder lite fjuttiga och kanske en aningen mörka ut. Hon såg dock inte det jag ser utan tycker att det ser bra ut. Men jag störde mig. Synd att det blir så då det ser OK ut på min dator. 

Tack så mycket för dom fina kommentarerna ni andra också!:-) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.