Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera landskap & natur. Ej kritik

Vårpromenad

2013-04-17 23:36 #0 av: Inkanyezi

Idag när jag kände värmen för första gången sedan jag kom hem från Florida för en vecka sedan, tog jag mig en promenad i vårvädret. Bakom huset är gräsmattan redan fullprickad med tusenskönor, och snödropparna har redan blommat ut. Men jag tog mig till Norra Djurgården, en promenad från Ropsten bort till Stora Skuggan, för att se om några ormar möjligen har börjat titta ut nere i Laduviksån.

Inga ormar så långt ögat når, och isen ligger till större delen på Laduviken. Några grabbar metade i strandkanten och från bryggan, men jag tror inte de fick något. I bäckhålan fanns inte en fisk att se, den enda jag såg var en liten död braxen.

Hägern stod på sin vanliga plats en stund, gick sedan runt lite innan den flög iväg. Den övervintrar vid Råstasjön i Solna, där Solna stad matar med strömming. De verkar inte veta så mycket om hägrar, eftersom de har ordnat råttsäkra matningslådor. Det är väldigt onödigt, eftersom hägrar gillar råttor, som mat.

Anmäl
2013-04-17 23:39 #1 av: Inkanyezi

Bilderna jag lägger upp idag är jpeg direkt ur kameran, ganska små, för att kunna laddas upp lätt. Jag sparde också som RAW, så att jag kan göra större bilder och ändra en del om det behövs, och det går att göra delförstoringar också från råfilerna, men här lägger jag upp det som kom direkt ur kameran.

Den första blomman jag fick ögonen på där vid Fiskartorpet var vårlök, och det fanns några mycket små violer också nere i gräset.

Anmäl
2013-04-17 23:41 #2 av: Inkanyezi

Så fanns det en del andra blommor också. Scilla känner jag igän, men vad den andra heter har jag ingen aning om. Det ser inte ut som en vanlig pärlhyacint, men det skulle inte förvåna mig om det är något sådant.

Anmäl
2013-04-17 23:44 #3 av: Inkanyezi

Scilla finns i många varianter, och jag har sett åtminstone fyra olika idag. Här är den lilla blyga som tittar ner i backen.

Anmäl
2013-04-17 23:46 #4 av: Inkanyezi

Och så har det faktiskt kommit en hel del insekter också. Jag har sett blomflugor av olika slag, fjärilar (!) och myror. Det är full fart.

Anmäl
2013-04-17 23:47 #5 av: Inkanyezi

Den här fladdrade omkring, och emellanåt lade den sig i solen för att värma sig. Det var bara tolv grader i luften.

Anmäl
2013-04-17 23:49 #6 av: Inkanyezi

Ingen vår utan tussilago. Den här hittade jag på hemvägen.

Anmäl
2013-04-17 23:52 #7 av: Inkanyezi

När jag var på väg hem gick jag till affären för att handla, och då hittade jag, något förvånad, vitsippor. Det var inte någon matta av sippor, men ändå stod där kanske något tiotal totalt.

Anmäl
2013-04-17 23:54 #8 av: Inkanyezi

Och när jag hade hittat vitsipporna tog jag en liten omväg om ett av mina favoritställen för blåsippor, eftersom de alltid brukar komma före vitsipporna. Och de gjorde mig inte besviken.

Anmäl
2013-04-17 23:56 #9 av: Inkanyezi

Faktiskt är det fler blåsippor där i år än förra året, som ändå var ovanligt bra blåsippsår. Jag har inte varit vid det formliga fält av blåsippor som jag hittade då, men jag är väldigt nyfiken på hur det ser ut där, så jag tror jag ska ta en tur dit i morgon. På det här stället fanns det hundratals, även om de inte står särskilt tätt ihop.

Anmäl
2013-04-18 06:14 #10 av: JNN


Trevliga bilder och en trevlig vårrapportering!

I Haninge där jag bor har jag inte sett så jättemånga vårblommor, men i Tyresö har jag sett desto fler. Fjäril såg jag också första gången i den gångna helgen, hann dock inte hämta kameran..

I morse hittade jag årets första myra i köket, det är vårat säkra vårtecken!

Kul att se att det finns hopp i alla fall!Ler

Anmäl
2013-05-02 00:37 #11 av: Inkanyezi

Fortfarande har inga ormar kommit fram, men det börjar komma fisk i deras skafferi. Så har jag gått några vändor på mitt favoritställe för blåsippor, och det är mycket riktigt mer än förra året. Det är alldeles blått i backen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.