Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Väg & Flygplan

2013-02-26 18:48 #0 av: Moalinn

Fotograferade lite i lördags, första gången på ganska länge faktiskt. Skönt att få komma ut och upptäcka världen igen.

Vad säger ni om det korta skärpedjupet? Glad

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2013-02-26 18:52 #1 av: Moalinn

Själv tycker jag om bilden, men jag vet inte riktigt vad ni säger? Är den väldigt rörig på grund av alla grenar?

Jag har faktiskt inte gjort speciellt jättemycket med bilden, bara ökat kontrast och det ljusa i bilden. Vinjetteringen var där från första början.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2013-02-27 06:49 #2 av: JNN


Kompositionen i den första bilden är bra, men personligen tycker jag att landskapsbilder liknande den här bör ha mycket längre skärpedjup.

Tycker inte att korta skärpedjup passar riktigt in i sådana bilder, känns som om man ser suddigt, som om man fått nått i ögat nästan. Men alla tycker vi väl olika om det...

Himlen är lite väl ljus kanske, men frågan är hur det skulle blivit om du kompenserat ännu mer kanske bilden hade blivit för mörk.

Här i Stockholmsområdet har vi fortfarande rätt mycket snö, så när jag ser den här bilden längtar jag ännu mer till våren!

Bild nr 2 vet jag inte riktigt vad jag ska säga om, tycker kanske inte att grenarna stör, tvärtom tycker jag att dom tillför något. En bild på en klarblå himmel med ett ensamt litet plan är kanske inte så spännande, så jag tycker att det här är bra. Men bilden skulle nog vinna på att beskäras lite mer.

 

Anmäl
2013-02-27 08:45 #3 av: Moalinn

tack för kritiken!
jag tycker om att testa lite nytt, därav det korta skärpedjupet. också för att det speglar mig lite, jag är på punkten där det är fokus, jag har kommit en liten bit på vägen men har fortfarande en lång, suddig väg framför mig.

hur tycker du den ska beskäras, På vänster sida eller runt om över huvud taget? (:

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2013-02-27 09:18 #4 av: JNN


Lite osäker, men strax till höger om din namnstämpel kanske, eller mitt i den? Och möjligen lite längst upp också.

Den kanske funkar i kvadratisk form också... Svårt att säga nånting mer konkret, men som den är nu tycker jag i alla fall att det är lite för mycket himmel. Kan ju finnas andra som tycker annars förstås.

Men jag tycker att det är kul när man som du har lite tankar bakom bilderna man tar och provar sig fram med nya saker,det är kreativt, där brister jag själv rätt ofta kan jag känna...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.