Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

blixt studiolampor

2013-02-19 16:21 #0 av: Stuartlittle


Hej!

Funderade på att köpa ett studiset för ca 5-6000kr, men sedan tänkte jag, varför inte köpa till 2 st blixtar istället och typ paraply eller softbox, Canons speedlittle kostar drygt 2100kr st,  vad tycker ni är nackdel/fördel med detta förslag?

Anmäl
2013-02-19 19:58 #1 av: pellepiano

Hade studiosetet inte blixtar? Studiolampor?

Speedlites är rätt dyra blixtar om  man jämför med billiga studioblixtar som är dubbelt så starka och kostar mindre än hälften.

Anmäl
2013-02-19 20:20 #2 av: Inkanyezi

Pellepiano överdriver inte. Studioblixtar brukar nog snarare vara minst fyra gånger så starka som såna som man sätter på kameran. Det är en annan ganska viktig skillnad också, och det är att man har hjälp av inställningsljus att bedöma hur ljuset faller när man har studioblixt, men det får man inte med en speedlight. Färgåtergivningen hos studioblixtar är också bättre, även om det går att balansera upp den blåare tonen hos en Speedlite. Det är mycket lättare att lära sig ljussätta med studioblixtar. Och så finns det faktiskt rejält billiga blixtset som fungerar mycket bra.

Anmäl
2013-02-19 22:00 #3 av: Stuartlittle

tur att jag inte ilade iväg och handlade då, då ska jag tänka vidare ett lite tag innan jag slår till.

Anmäl
2013-03-08 12:21 #4 av: fotografen.ville

Har själv kanske inte det dyraste inom studioblixtar.

http://www.netonnet.se/art/foto/fotostudio/utrustning-fotostudio/knig-kn-studio91/156081.3353/

Skickar med en bild som är tagen med dessa ute hos kund. Så kan det kanske hjälpa dig med ditt inköp.


 

Anmäl
2013-03-08 19:56 #5 av: Stuartlittle


ja, där ser man, det behöver ju kanske inte kosta alltför mycket, jag har fortfarande inte köpt något än, för jag blev osäker på watt antalet på lamporna, jag läste någonstans att 400w var bra för helkropps foto, men sedan stod det någonstans att det kan bli för ljust om man har det tex hemma i ett vanligt rum.

Anmäl
2013-03-08 21:40 #6 av: fotografen.ville

Är det blixtar eller lampor du ska köpa. Jag använder nämnligen ibland bygglampor oxå vid mina fotograferingar. Och de fungerar utmärkt. Får ibland ha ett tyg mellan modellen och lampan, på ett bra avstånd så att inte tyget tar eld.

400w låter väldigt mycket i mina öron. Så mycket watt är till för att ta en hel bil i studio.

För att ta en helkropps bild klarar du dig väldigt bra med 120w.

Anmäl
2013-03-09 05:58 #7 av: Stuartlittle

Blixt/lampor.. är lite osäker men det är ju ett paket typ  http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=516int352

då borde detta bli helt okey.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.