Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

D90 Fjärrutlösare

2013-02-02 12:50 #0 av: sinfang

Hej! Kan någon hjälpa mig att begripa vad jag gör fel med kamerainställningarna på min D90 när det gäller fjärrutlösaren? 
Jag köpte en fjärrutlösare (till Nikon) och trodde det bara var att ställa in kameran till fjärrläge (snabbrespons) och trycka på knappen? Men ingenting händer. (Som om det inte vore batteri i fjärrutlösaren - men det är där, iallfall det som följde med.)

Objektivet jag använder är ett AF-S 18-105/3,5-5,6G ED VR DX.
Provat både M & A-fokus men inget funkar. Är det något annat jag ska ställa in?

Tack på förhand!

 

Anmäl
2013-02-02 13:19 #1 av: MagArne

Vilken typ av fjärrutlösare är det du har köpt?

Jag har denna till min D70
http://www.clasohlson.com/se/Fj%C3%A4rrutl%C3%B6sare-f%C3%B6r-Nikon-IR/Pr384631000

Jag antar att det borde fungera på samma sätt på din D90 som på min D70. Håll knappen nedtryckt medans du snurrar på tumhjulet tills fjärrsymbolen visas i displayen. Rikta fjärren mot kameran och tryck av Glad

Anmäl
2013-02-02 13:24 #2 av: Inkanyezi

Det kan ju vara att den inte funkar som den ska, och det kan du prova genom att ställa kameran på remote och rikta sändaren mot kamerans "öga" dvs framifrån. Om kameran inte löser ut då är det fel på endera eller båda. Det kan vara batteriet i utlösaren som är slut, så det är bäst att kolla med ett nytt batteri.

Huruvida felet i så fall ligger i kameran kan man kanske bäst kolla om man går till affären där man köpte utlösaren och provar med en annan.

När man är utomhus funkar fjärrutlösaren relativt dåligt, eftersom den aldrig kan ge tillräckligt mycket reflekterad puls för att användas annat än rakt framifrån och riktad mot kameran, men ibland blockeras dess signal av att det finns för mycket ljus som stör kamerans mottagare.

Inomhus fungerar en sån utlösare ofta reflekterat, så att man kan stå bakom kameran och använda den, men det funkar inte alltid. Bäst när det är optisk sikt mellan utlösaren och kamerans mottagare, det lilla IR-fönstret frampå.

Anmäl
2013-02-02 18:31 #3 av: JazzBass

Är det en ir-sändare så tja... Jag har visserligen inte haft Nikons egna utan bara 2st piratfjärrisar, men jag brände propparna på dem. Fungerar inte bra alls utomhus, och absolut inte i kyla. Och när dom funkade som bäst reagerade kameran på kanske lite drygt hälften av tryckningarna. Tröttnade på dom och köpte ett radiostyrningsset istället. Funkar oändligt mycket bättre. (Köpte de främst för radiostyrning av blixt, men de funkar som fjärrutlösare också. Har faktiskt två set; man kan använda dem båda tillsammans så ena funkar som fjärrutlösare och andra som blixtutlösare). Modellerna jag har är phottix strato och hähnel combi tf.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2013-02-03 11:57 #4 av: MagArne

Några framsteg? Fungerar din fjärrutlösare?

Anmäl
2013-02-03 17:44 #5 av: sinfang

Tack för era svar!

#1 Det är en sådan jag också köpt! Men icke en tillstymmelse till liv i den.. :/

Jag ska rota fram min D60 och testa den på den också, funkar inte det är väl nästa steg att kolla batteriet! Återkommer :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.