Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Hundvalpar - Kritik

2013-01-23 13:56 #0 av: Shelsy

Här en del bilder som jag fotat. Kamera: Canon EOS 1100D, objektiv: CANON ZOOM LENA EF-S 18-55mm.  Vad jag ska tänka på osv. Jag är ny inom fotovärlden med en systemkamera.

Anmäl
2013-01-23 13:58 #1 av: Shelsy

Här är första bilden.

Anmäl
2013-01-23 14:03 #3 av: Shelsy

Anmäl
2013-01-23 19:26 #11 av: [AnnaRen]

Åhh så söta! :) Jag har som inga bra tips för jag är själv ganska ny inom foto! Men dessa bilder var det inga fel på :) Fast kollade nu närmare på andra bilden och såg att den var ganska brusig och om ja uppfattat det rätt så har man för hög ISO då.. :)

 

Anmäl
2013-01-23 19:42 #12 av: Inkanyezi

Andra bilden, på den lilla plutten i handen, den får mig bara att smälta.

Välkommen till forumet Sheltsy, jag hoppas att du kommer att trivas här.

Det finns nog en del tekniskt att gå in på, men jag ska inte göra det precis nu, utan du får bekanta dig mer med kameran, och komma underfund om hur alla grejerna funkar. Det kommer säkert att dyka upp frågor, och om det är något du undrar över är det bara att fråga på forumet.

Som sagt välkommen hit, och lycka till med fotograferandet.

Anmäl
2013-01-23 20:46 #13 av: Shelsy

#11 Tack så mycket. Vet inte hur man ändrar ISOn... Obestämd

#12 Vad roligt att den får dig att smälta. Han är jätte fin. Kommer nog trivas här. Vad för tekniskt? Haha, kommer nog aldrig att komma på hur alla grejer fungerar. Så svårt att veta vad man ska ha för inställningar när man ska fota olika saker.

Anmäl
2013-01-23 21:27 #14 av: Inkanyezi

Oj, det tekniska här hänger ihop med den inbyggda blixten och kamerans sätt att mäta, och det väldigt korta avståndet.

När man tar på så nära håll, måste kameran dra ner blixtstyrkan väldigt mycket, och det gör den genom att stänga av blixten innan den har tömt alla resurserna som har laddats upp. Men eftersom det handlar om en så otroligt kort tid som blixten ska lysa, så klarar automatiken inte av att göra det med väldigt stor precision, utan det kan bli lite fel, och det kan slå åt båda hållen. Det kan både bli ljusare och mörkare än det borde bli.

Det är också andra saker som är knepiga när man är på så nära håll. Det blir väldigt kort skärpedjup, så att skärpan räcker kanske inte till hela motivet.

Men allt det där är sånt som du kommer att få mer hum om senare och också lära dig knep för hur man kan göra för att få det bättre.

Fin valp i alla fall!

Anmäl
2013-01-24 00:23 #15 av: Shelsy

Tack så mycket! Hehe, vet inte vad jag ska svara på allt du har skrivit. Kommer säkert komma med jätte dumma frågor, så håll i hatten. ;) Haha, nä men kanske frågor som är dumma som man borde kunna.

Tack, han är jätte fin. Vi har 8 valpar, längtar tills de blir äldre så kan jag öva på fota ännu mera. Sen har jag 7 vuxna hundar...

Anmäl
2013-01-24 16:10 #16 av: Schnauzertik

Wow vilka söta valpar.

Vad är det för ras?

Värd för Pensionärer

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.