Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik

kamera

2013-01-10 21:13 #0 av: [onething]

Vilken kamera är bäst för att fotografera vilda djur?

o vill helst att den ska vara rätt så tålig ifall man tappar den och helst att den klara vatten???

 

Anmäl
2013-01-10 22:46 #1 av: Carrosh

De flesta kameror är kompetenta nog för den uppgiften. Skulle mer säga att det hänger på fotografen och hur denne hanterar den utrustning som finns tillgänglig.

Anmäl
2013-01-11 00:10 #2 av: Alibi

Det är många av dagens kameror som är vattentåliga, men till viss mängd givetvis. Sen skulle jag inte råda dig till att tappa den(Flört), men visst en hel del kameror klarar små fall men man ska vara väldigt försiktig som med alla tekniska saker och saker man är rädd om.

När det gäller att fota "vilda djur" som du uttrycker dig beror det inte helt på kameran utan kanske lite mer på objektivet. Vilka sorts djur vill du fota Små, stora? I vilken miljö? Glad

Anmäl
2013-01-11 10:50 #3 av: IdaL

Det är ju jätte svårt att säga på rak arm. Mycket hänger på objektivet. Som #2 så är många av dagens kameror vädertätade, vilket betyder att dom tål vatten i form av regn till en viss del.

Någon kamera som tål att man tappar den har jag aldrig hört talas om, och det lär nog tyvärr inte komma heller med tanke på att där är så mycket mekaniskt och linser etc. som är ömtåligt till en viss del i kameran och objektiven med för den delen.

Det finns ju t.ex. kompaktkameror som är vattentäta fullt ut så man kan fotografera med dom under vatten direkt men en kompaktkamera räcker ju inte om du ska ut och fotografera vilda djur.

Tänk på att om du köper en vädertätad kamera så måste man även se till så att objektivet är vädertätat.

Som sagt innan så finns det ju en hel del att välja mellan både när det gäller kameror och objektiv, allt beror ju på vad för djur det handlar om och i vilken miljö.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.