Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Gravidmage

2012-12-20 16:28 #0 av: Pramfors

Vill gärna ha lite kritik på denna bild! :)

Konstruktiv kritik mottages gärna, vad är bra med bilden och vad kunde/kan förbättras?
Jag är medveten om att vissa här inte gillar loggor på bilder, men bortse från den...

Anmäl
2012-12-20 17:07 #1 av: Inkanyezi

Bilden gör ett väldigt splittrat intryck på mig. Jag hittar liksom inte någon bestämd form eller ljusbehandling som leder mig in i den och riktar mitt intresse. Flera detaljer förefaller mig dissocierade, som de sammanflätade händerna, ansiktena, som båda tittar in i kameran, men inte känns riktigt som att de "hör ihop", och det som jag uppfattar som kroppsmålning, som för mig framstår som disparat. Som jag ser det uttrycker bilden inte närhet på ett övertygande sätt, utan kanske snarare distans.

Ljusbehandlingen är också en sak för sig. Belysningen är för "platt" i mitt tycke, med huvudljuset placerat väldigt lågt, vilket ger störande skuggbilder. Jag saknar också accentuering av konturen. Jag skulle hellre på en sån här bild se Rembrandt-ljus med konturljus bakifrån så att de står ut från bakgrunden och släpljus över magen som accentuerar formen, kanske något mer i profil, och med ett tydligt uttryck av närhet mellan de två. Som det nu ser ut är det nästan som att de båda riktar "misstänksamhet" och avvaktande hållning gentemot någon som "har kommit på" dem.

Anmäl
2012-12-20 17:26 #2 av: ru4real

Är benägen att hålla med #1 här.

För mig som betraktare utan koppling till paret, är bilden i sig ganska ointressant. Det händer liksom inget, bägge står bara rakt upp och ner, platt ljussättning och så.

Det har plåtats oändligt många gravidmagar med händer runt, så det behövs nya tag, vinklar och ideer runt det hela. Kanske om paret legat ned, suttit eller ngt annat, hon på en högre nivå än honom som symbol för styrka eller så? Jag vet inte. Synd, för jag tror att du kan bättre faktiskt.

Anmäl
2012-12-20 17:45 #3 av: Ylva-Li

Håller med både 1 och 2 här.
Det är en fin bild, absolut, så ta inte illa upp att jag bara nämner det som stör. :)

Det första som drog min blick, var det ljusa partiet på magen. Vad är det för nåt? Är det ljusreflexer så hade jag nog velat försökt få bort det under fotningen.

Jag håller också med om att de känns inte särskilt personliga. Man känner igen kärlek mellan dem. De har trots allt skapat ett liv tillsammans. Försök fånga det. Endel påstår att alla modeller ska titta in i kameran, jag håller inte med. Speciellt sånna här bilder anser jag ger mer stämning om de ser på varandra, kramas, pussas, vad som helst som ger mer känsla av intimitet och kärlek. Att de har något mellan dem som är värt att förmedla.
Nu är det förstås inte det lättaste om man är ovan som modell, att känna sig bekväm. ;)

Redigeringen känns lite platt. Vad använde du för ljus, placering av ljus?
Jag hade nog velat se lite mer kontrast i bilden. Antingen genom ljussättning eller redigering.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2013-03-09 16:33 #4 av: Ketang

Jag håller med föregående. Det är en fin men väldigt intetsägande bild. Känns som någon sagt, "stå där..." *klick* Det ljusa på hennes mage drar till sig blicken och man fattar inte vad det är. Sen hade jag inte valt dom kläderna. Ett par uppknäppta jeans och ett uppdraget linne. Det måste gå att få till en bättre bild med andra kläder. Nu ser man ju så lite av benen så ett par leggings eller liknande hade nog varit snyggare.

Sen beror det ju på vad man vill ha för typ av bild. Vill man ha en bild som ser ut som 99% av alla andra gravidbilder så duger den absolut. Men jag som själv är höggravid och har blivit fotad av en kompis ett par gånger nu är ju mer inne på det unika.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.