Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) på spåret...

2012-12-16 09:34 #0 av: [SofiAdina]

funkar de här två bilderna eller har jag dragit för mycket i färgreglagen? Tips och ideer på vad jag kan göra annorlunda för att förbättra mottages tacksamt.

Anmäl
2012-12-16 09:35 #1 av: [SofiAdina]

.... och den andra varianten.

Anmäl
2012-12-16 10:45 #2 av: Amelida

Tycker att den första bilden var mycket fin. Dock lite för mycket skärpa för min smak.

Anmäl
2012-12-16 10:47 #3 av: VSK

Skulle vilja se första bilden i svartvitt förutom barnet.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2012-12-16 14:40 #4 av: Alibi

Första bilden är väldigt fin enligt mig tycker den funkar väldigt bra med så den är. Andra bilden är inte lika härlig enligt mig vinkeln gör att den inte blir lika intressant.

Bra bilder! :)

Anmäl
2012-12-19 09:22 #5 av: [SofiAdina]

#2 jo jag har nog dragit lite mycket i spakarna tack för feedbacken :-)

#3 ska testa att göra den sv/v är spontant inte så förtjust när det är blandat men testa måste jag - tack för tipset!

#4 gillar själv den första bäst, den andra kräver att man förstorar den för att den riktigt ska komma till sin rätt tycker jag tack för feedbacken!

Anmäl
2012-12-20 17:36 #6 av: ru4real

Tycker färgerna är lite väl mättade, det kanske funkar att dra ner dem litegrann.

Fina utsnitt på bägge bilderna, även om jag tror att en lägre vinkel på den översta skulle ha hjälpt mer att skapa djupet i bilden. Skärpan är bra, kanske testa att sänka konstrasten ngt?

Anmäl
2012-12-22 08:58 #7 av: [SofiAdina]

#6 jag håller med dig om färgerna och kontrasten ju mer jag själv tittar på bilden, när man pillat med bilderna är det lätt att bli lite blind för vad som är vad. Tack för feedbacken!

Bra tips med en lägre vikel var så fokuserad på att få med spåret att jag inte tänkte på att sänka vinkeln. Det måste jag testa nästa gång vi har balansgång på spåret

 

Anmäl
2012-12-24 10:17 #8 av: Amelida

Lägg gärna upp bilden igen om du har gjort några förändringar.

Anmäl
2012-12-24 11:53 #9 av: Jalking

Jag gillar absolut den översta bäst, den har ett helt annat djup än den beskurna.

Det är ibland inte så bra med den typen av bilder, se hur det gick i denna fototävling där såväl vinnar som juryn gjorde en dunderfadäs. I trådskaparens fall är det nog OK eftersom det ser ut att vara ett oanvänt spår.

Anmäl
2012-12-24 21:09 #10 av: papa-bear

#9 ungefär som de amerikanska manualerna som ger klantskallarna rätt till ersättning trots att de har gjort världens dundertabbe.

ett exempel är när en fiskare fiskade nära en kraftledning och fastnade med linan, fick ersättning trots att både spöet och manualen hade text som varnade för fiske nära kraftledningar, bara för att en av bilderna i manualen visade en bild på fiskare med en kraftledning i bakgrunden.

finns ju hur många historier som helst av det här slaget, vad som är sant eller osant, vet väl bara de som varit inblandad i historiens skapelse.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.