Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Inbyggda blixten slutade fungera

2012-12-11 13:17 #0 av: [Rakach]

Hej,

Har en Canon EOS 550D och den har fungerat som den ska sedan jag fick den för 2,5 år sedan. Men nu har blixten lagt av.

Förra veckan var jag ute och fotade snön i fem minuter och den fungerade då precis som vanligt. Men när jag skulle fota dagen efter gick inte den inbyggda blixten upp och jag har inte fått den att fungera igen.

Vad kan det vara för fel och vad kan jag göra åt detta?

Anmäl
2012-12-11 13:58 #1 av: JazzBass

Vilket läge fotar du i? Då du skriver att "den inte gick upp" låter det som du oftast fotar i gröna rutan-läget eller nåt av motivprogrammen, och nu halkat bort från det. Den går aldrig upp automatiskt i Av, Tv, M eller P-lägena, och förstås inte heller i autoläget för avstängd blixt.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2012-12-11 17:06 #2 av: VSK

Min fd 550D pajja oxå i kylan.

Den kameran skall man nog inte använda på vinterhalvåret.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2012-12-11 18:31 #3 av: [Rakach]

#1 Oftast fotar jag i något av autolägena, men har börjat fota mer manuellt också. Vet att blixten inte går upp automatiskt i Av, Tv, M o P lägena, men nu går det inte att fälla upp blixten i något läge.

#2 Aj då, men jag har ju fotat mycket i snön de andra vintrarna och då har det gått bra, nu var jag inte ens ute i fem minuter och den lade av.

Anmäl
2012-12-11 20:51 #4 av: [Rakach]

Puh, nu har jag fått den att fungera som vanligt igen. Googlade mig till en fotosida där det stod att detta är vanligt förekommande på EOS kameror och fick ta en nål och peta till en liten spärr på foten där den externa blixten ska sitta. Så numer har jag med en säkerhetsnål i kameraväskan också.

Anmäl
2012-12-11 22:07 #5 av: Inkanyezi

Lustigt med det där lilla stiftet. Det är av plast, men när de fixar det på garantin byts det mot ett av metall som inte fastnar. Om man petar på det med en nål är det risk att det kärvar ännu mer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.