Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Bildhantering

Ska det se ut såhär?

2012-11-16 15:27 #0 av: [tildemattson]

Laddade hem UF-Raw och när jag öppnar en bild med det så ser bilden ut såhär. Ska det se ut såhär?

Det är en råfil och jag har inte ändrat något.

Anmäl
2012-11-16 15:52 #1 av: ru4real

Blir alla bilder så eller det bara den bilden? Har du råkat trycka på ngt?

Anmäl
2012-11-16 16:14 #2 av: [tildemattson]

Japp, det blir så med alla bilder.

Anmäl
2012-11-16 16:14 #3 av: Inkanyezi

Troligen ska det inte se ut så, och det beror på inställningar i programmet. Det mest troliga är att dina kamerainställningar inte läses av korrekt, eftersom den står på att visa vitbalansen som är satt i kameran. Det går att rätta till.

Däremot kanske UFRaw inte är optimalt för dig, med tanke på att du har en Canon, och Canon levererar med ett mycket kompetent och bra program för omvandlingen, DPP. Det är också möjligt att kopian av UFRaw du har laddat ner inte är uppdaterad för din kameramodell.

Så jag tycker nog att du i första hand borde prova programmet som följde med kameran. Det finns på den CD-ROM som följde med kameran, och det kan finnas uppdateringar hos Canon.

UFRaw har fungerat utmärkt för alla mina CR2-filer, och gör det troligen också för din kamera, bara den är rätt inställd eller uppdaterad. Men DPP är säkert lika bra, och den som kom med din kamera är särskilt anpassad till kameran, så det borde vara enklare att köra med den.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.